Хаджидимовският бизнесмен Стоян Воденичаров и брат му изправени пред явен банкрут?! Доставчици и изпълнители ги пращат на съд заради неуредени сметки в новопостроения им хотел „Градината“ в град Хаджидимово!

182692_10150092538012046_85804_nБратя Воденичарови от град Хаджидимово, управители на заведения и до скоро крупни бизнесмени са изправени пред тотален банкрут, след като проектът на живота им – хотел „Градината“ в град Хаджидимово – ги доведе до дънното. Фирми-доставчици на материали и изпълнители, работили на хотела, пращат на съд фирмата на известните хаджидимовалии заради неуредени финансови отношения. Сред доставчиците, които имат да вземат пари от братята, са известният монтажник на парни инсталации Милен Караиванов от град Гоце Делчев, фирма за ел. инсталиране и основният им изпълнител фирма „Геоком 2000“, чийто управители Георги Гемов и Костадин Войнов са от родния им град. Репортерско разследване на вестник Топ Преса установи, че фирмата „Геоком 2000“ е завела изпълнително дело на стойност близо 26 000 лева срещу фирмата на Воденичарови на база издадена запис на заповед. Към този момент се очаква съдия-изпълнител да се заеме със събирането на парите към основния им изпълнител. Свързахме се с представителите на фирма „Геоком 2000“, които неофициално ни потвърдиха информацията и заявиха, че ще се борят да взема парите си до край. „Ние кредитирахме тези братя, помогнахме им много, но манията им за величие  ги съсипа и в момента те са много зле финансово. Отчаяно търсят варианти да се кредитират, но ние не можем да чакаме вечно, стигна се дотам, че собствената им майка ни потърси, за да им простим и помогнем. В бизнеса обаче прошка няма“. Това заяви пред наш човек Костадин Войнов от фирма „Геоком 2000“.

Стоян Воденичаров пред Топ ПРЕСА:

Проговоря ли, ще стане страшно! Ще лъсне целият лихварски бизнес на ГЕОКОМ?!

Симеон ВАЛЕНТИНОВ

10153231_226906344166031_1750566042_nДоста са хората, които претендират че имат да вземат пари от братя Воденичарови. Ето защо се свързахме със един от братята – Стоян Воденичаров, който се отнесе доста грубо с нас. „Ако напишете и ред срещу мен, ще ви съдя. Аз имам дискотека, заведения, познавам хора в София, не съм случаен човек. Тези, които са ви пратили тук, не са си направили добре сметката, не е ваша работа на кого имам да давам и на кого не. Реша ли да проговоря, ще стане страшно. За Геоком ще кажа специално, че кажа ли истината, ще им излезе целия лихварски бизнес. Бизнес, за който не са платили лев данък, а от мен са взели доста пари на лихва…” – това заяви пред репортерския ни диктофон Стоян Воденичаров. Така един чисто бизнес казус може да разплете схема от доста сложни бизнес взаимоотношения. Проверката ни установи, че хотелът „Градината“ на братя Воденичарови е строен с пари от програма на фонд „Земеделие“. От него също излизат доста съмнителни неща. Става въпрос за сериозни съмнения за схема за надписване на разходи по проекта, иначе казано – кражба на пари от проекта, в която схема може да са замесени и хора от самият фонд „Земеделие“. Ето защо обръщаме внимание на казуса защото зад уж реални сделки на уж „почтени“ бизнесмени излизат на светло схеми на черни каси, лихварски черен бизнес и корупция. Продължаваме да нищим темата и приканваме всеки, който има какво да каже, да се свърже с нас, в това число и шефът на фонда в град Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене