Вижте как ще изглежда новата църква в Благоевград?

Проектът на новата църква в центъра на Благоевград наистина изглежда впечатляващо. Храмът, който ще носи името на свети Мина, ще наподобява по архитектура прочутата църква „Света София” в Истанбул. Светата обител ще бъде вдигната в района на селскостопанския пазар в града. Преди време имаше идея храмът да е в бившата казарма, но сегашното общинско ръководство иска да се изпълни волята на покойния вече Неврокопски митрополит Натанаил. Преди години той освети мястото край пазара и благослови бъдещото строителство на църква точно в този район.

Приетото предложение е за площ на имота е 1658,459 кв.м със застроена площ от 489,445 кв.м. и разгъната застроена площ от 589 кв.м., което според Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим е един не много голям, а среден храм, имайки предвид това, че ще бъде централен.

„Трябва да завършим строителството до 2,5 години. Храмът обаче не се вмества в имота, определен миналия петък от Общинския съвет, затова ще върна решението за преразглеждане от местния парламент”, обави кметът на Благоевград – Румен Томов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене