Connect with us

Новини

Обвиняем причинил тежка катастрофа със загинал пешеходец в Благоевград е предаден на съд

Published

on

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б.К. (на 45 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Обвиняемият К. е правоспособен водач на МПС и притежава валидна шофьорска книжка.

Вечерта на 20.12.2019 г. мъжът управлявал лек автомобил м. „Ситроен“ по ул. „Яне Сандански“, като се движел в посока към магазин „Стоми“. В района срещу жилищен блок 21А и училище имало пешеходна пътека и пътен знак В26, забраняващ шофирането със скорост по-висока от 40 км/ч в този участък. Около 19:45 ч., докато петдесет и седем годишният П.Б. я пресичал, управляваният от обвиняемия Б.К. автомобил го ударил. Вследствие на получените травми – черепно-мозъчна, гръдна и коремна, пешеходецът починал.

От изготвената по делото автотехническа експертиза е видно, че причината за настъпване на пътнотранспортното произшествие е било неправилното поведение на водача на лекия автомобил. Той се движел с превишена скорост от 51 км/ч и не се съобразил с цялата пътна обстановка – мокрият асфалтов път, ограничената видимост отдясно, тъмната част от денонощието, наближаването на пешеходната пътека пред училище. При конкретните пътни условия и скорост на движение, водачът нямал техническа възможност да предотврати произшествието, спирайки аварийно преди пешеходната пътека.

Предстои делото да продължи в съда.

Новини

Опасни свлачища подкопават къщи и електрически стълбове в Плетена

Published

on

Обстановката в община Сатовча постепенно се нормализира, след обилните валежи през последните дни. Частично е възстановен пътният участък между Сатовча и Доспат, който бе пропаднал и затрудняваше движението в първия ден на бедствието. Поради високите подпочвени води, активността на свлачищата продължава и в момента.

„Най-опасни са свлачищата в села Плетена, Жижево, Долен и Фъргово. Два квартала в село Слащен са без вода, но се надяваме до края на деня, водоподаването да бъде възстановено. Отводняват се и наводнените къщи в селата Сатовча, Годешево и Кочан“, съобщи за Радио Благоевград д-р Арбен Мименов, кмет на Община Сатовча.

Според него, най-спешно трябва да бъдат укрепени свлачищата в село Плетена, които при евентуално ново активизиране, застрашават живота и здравето на хората, чиито къщи вече са подкопани. Особено проблемно е свлачището в южния квартал на селото, където има засегнати електрически стълбове с високо напрежение.

В момента се ремонтират пътните участъци към селата Плетена и Слащен, които са пропаднали, заради свлачища. Наета са техника и хора, които извършват в момента ремонтните дейности.

„Работим с подръчни средства, няма време за изчакване на проекти. Все още не сме получили никакви средства от държавата за справяне с бедствията, но очакваме такива“ – коментира още д-р Мименов.

„Има заповед на премиера, според която, всеки ден до 20 ч. трябва да дадем писмено описание на щетите в районите с най-много поражения. Тези протоколи ще дадат информация на Министерски съвет да вземе съответните мерки за финансиране след нужното проектиране. Така че изчакваме да получим финансиране от държавата“ – уточни още кметът на Община Сатовча.

Източник: Радио Благоевград

Continue Reading

Новини

КОМИСИЯ ЩЕ ИЗВЪРШИ ОГЛЕД НА РЕЧНИТЕ КОРИТА В ОБЩИНАТА

Published

on

Нормализира се положението в община Гоце Делчев след проливните дъждове в края на миналата и началото на тази седмица. Изказваме благодарност на гражданите за активността и бързо подадените от тях сигнали, като разчитаме и занапред да ни информират своевременно за всякакви възникнали проблеми. Благодарим на всички служители и институции, които успяха да реагират бързо и адекватно на всички подадени сигнали и да овладеят ситуацията.

За да бъде направена пълна оценка на  нанесените щети по речните корита, е сформирана комисия, която ще направи оглед в града и населените места в общината.

За съжаление, все още някои жители на общината използват речните корита за свои нужди – изхвърлят всякакви отпадъци, изградили са стопански или други постройки и съоръжения, обособили са си обработваеми площи и градини. Недопустимо е речните корита да бъдат ползвани за такива цели и нужди. В тази връзка, кметът на общината издаде разпореждане, с което приканва всички хора от гр. Гоце Делчев и селата от общината, които имат подобни постройки или използват земята като лично стопанство, да разчистят тези площи и да приберат инвентара си, за да може да бъде освободено речното корито.

Сформираната комисия, която ще направи оглед на състоянието на реките и техните корита, ще направи проверка и на наличните обекти, постройки или земеделски стопанства, както и тяхната законност.

Събитията от началото на седмицата за пореден път ни показаха, че няма по-голяма сила от природата и всички ние трябва да се съобразяваме с това. В тази ситуация е необходимо всеки да прояви своята лична отговорност, за да не се допускат нови и още по-големи щети, които могат да застрашат живота, здравето и имуществото на жителите на община Гоце Делчев.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ

tempobet

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al