Първи реакции за листата на БСП : Юлиан Гошев, областен лидер на БСП в Благоевград: Да намерят работа на Вигенин в Брюксел, в Пиринско не го искаме

юлиан гошев„Вулкан от недоволство – ето това ще завари Криситян Вигенин в Пиринско, ако бъде определен за водач на листата. Тук никой не го иска, в областта никой не го е номинирал за депутат, камо ли за водач. Това е абсолютно неприемлив вариант и ще има остра реакция“, заяви областният лидер на социалистите в Благоевград Юлиян Гошев.

Днес БСП и коалиция определят водачите на листи за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5 октомври т.г.
В централата на партията на „Позитано” се проведе заседанието на Изпълнителното бюро, а след нето започна и това на Националния партиен съвет. Очаква се именно Вигенин да бъде избран за водач на благоевградската листа.

„Това означава ние да си отрежем главите предварително още преди самите избори. Решението би било абсурдно. Нека му намерят работа в Брюксел, ние не го искаме в нашия край“, още по-категоричен бе той.

Гошев припомни, че през месец март общинската организация на БСП в Благоевград поиска оставката на Кристиан Вигенин като външен министър заради позицията, която взе в конфликта между Украйна и Русия.

Местните социалисти тогава написаха гневна декларация до партийната централа, с която осъдиха изявлението му, че България няма да признае резултатите от референдума в Крим и определиха действията му като размахване на пръст към Русия. Няколко дни след това Вигенин дойде на крака в Благоевград за среща с актива, на която се опита да замаже ситуацията.

„Ако той оглави листата в Благоевград – това би било лудост“, призна младежкият лидер Асен Балабанов. Той и областният председател Юлиян Гошев са на мнение, че структурите в Пиринско имат нужда от обединяваща фигура.
„Със сигурност обаче това не е Вигенин. Всеки друг ще е по-добър вариант“, смята Балабанов.

В Благоевград най-много номинации за водач има досегашният депутат Емил Костадинов. В Гърмен, Хаджидимово и Разлог застават зад Корнелия Нинова.
От няколко дни сред активистите обикаля и слухът, че водач може да бъде Янаки Стоилов, макар че в нито една община не е имало изразено предпочитание той да бъде водач на листата.

Юлиян Гошев бе категоричен, че социалистите в Пиринско ще реагират остро, ако Криситян Вигенин оглави листата. „Тепърва ще мислим как ще изразим негодуванието си“, допълни той.
Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов отказа коментар. „Ще изразя позиция след националния съвет“, лаконичен бе той.

МАРИЯ БЛАГОЕВА – ВЕСТНИК ПРЕСА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене