Connect with us

Новини

Отделението по инвазивна кардиология в Гоце Делчев е готово

Published

on

Приключи ремонтът на помещенията и оборудването на отделение за инвазивна кардиология в МБАЛ „Иван Скендеров“. То ще обслужва пациенти със сериозни сърдечни заболявания от целия район на Гоце Делчев. След подробно събиране на информация за дейността му и специална среща с доц. Борислав Ацев, на която бяха разяснени всички детайли в бъдещата дейност, общинските съветници гласуваха на управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ да подпише договор с лекарите от болница „Света Екатерина“ в София, която има сериозен опит и е еталон на инвазивната кардиология в страната.

Договорът предвижда трима инвазивни кардиолози от така известната Чиркова болница заедно с екип от обучени сестри и лаборанти да започнат работа в Гоце Делчев. Една от най-важните клаузи в договора е обучението на местни кардиолози, лекари, медицински сестри и лаборанти, които да могат да предлагат тези толкова важни и нужни специализирани медицински услуги на населението в този отдалечен района на страната, като се има предвид, че инфарктите са главния убиец на хората и всеки седми умира от разрив на сърцето.

С новото високо технологично оборудвано отделение осигуряващо диагностика и лечение на сърдечни и периферни съдови заболявания, рисковете от фатален изход за живеещите в региона намаляват. Отделението ще работи по всички стандарти на една малка модерна кардиологична болница, категоричен е доцент Ацев.

Новини

Благоевградският шеф на най-голямата Югозападна медия Топ Преса си поръча класически Chevrolet Monte Carlo от САЩ

Published

on

Методи Байрактарски – зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса сподели в личният си профил във Фейсбук, че очаква  страхотен класически автомобил.

Ето какво написа той:

Chevrolet Monte Carlo!!!!
Единствената несбъдната (засега) мечта!!!
И щото пък нали съм с претенции, държа да бъде Landau…
Чакам включване от САЩ и Канада!!!
Издирва се най-доброто!!!!
Позвънихме на Байрактарски, за да научим подробности за уникалното возило, ето какво сподели специално за читателите на Топ Преса!
– От миналото лято приятели се оглеждат, за добър екземпляр… За мен е важно да е от 1973, 1974 или 1975 година. Разликата е малка, почти невидима, но това е колата която искам. Monte Carlo-то е с двигател 5.7 L – V8. Да ще харчи много, данъка ще е доста… Но както казва един приятел: Мерак, цена няма.  В България мисля, че има само една, тя е в Дупница и е от 1973 год.

Chevrolet Monte Carlo – 1973

Chevrolet Monte Carlo – 1974

Chevrolet Monte Carlo – 1975

 

Continue Reading

Новини

Иззеха 1418 картини от Васил Божков, сред тях шедьоври на Майстора и Нерон

Published

on

Продължават действията на Специализирана прокуратура по разследването по досъдебно производство, по което обвиняеми са и Васил Божков и жената до него – Елена Динева.

В хода на извършените претърсвания в жилище и други помещения в сграда на бул. „Васил Левски“№ 79, ползвани от двамата, са иззети 1418 картини и 45 графики. Сред произведенията на изкуството са и такива на известни български творци като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др.

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия при спазване на утвърдените правила и осигурена охрана от органите на МВР.

През 2020 г. от сградата на ул.“Васил Левски“ № 79, както и от офис на ул. „Московска“ № 43, бяха иззети и предадени за съхранение в Националния исторически музей и 6 778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

С разрешение на наблюдаващите прокурори по делото, съгласно чл. 198 от НПК, предоставяме снимки на част от иззетите веществени доказателства, представляващи произведения на изкуството – картини и графики

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ

tempobet

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al