Почина 64-г. мъж, който чакаше с часове, между живота и смъртта

Почина Георги Марков от кресненското село Сливница, който бе с двустранна бронхопневмония и беше принуден да чака с часове между двете болници в Благоевград, без да го приемат.

Припомняме, че преди 4 дни 64-годишният мъж бе с отрицателен бърз тест, но със заключение от рентгенолога, че става въпрос за COVID-19.

Лечебните заведение – държавно и частно, бяха в задочен спор коя болница трябва да приеме пациента.

Съпругата на Георги – Стефка Маркова обясни пред bTV, че на мъжа ѝ са направени всички необходими изследвания, за да му бъде оказана лекарска помощ, но с часове не получава такава, въпреки че има затруднено дишане.

„От сутринта сме така. От тая болница в оная, от оная в тая. Ето, правихме сутринта бърз тест – отрицателен. От „Пулс“ не искат да го приемат, трябвало да се приеме тука. Отидохме, човеко се съгласи на скенер, гледа го – с двойна бронхопневмония и каза, че трябва да го приемат тука, това било коронавирус“, обясни жената.

Дъщерята на 64-годишния мъж Кристина Маркова посочи, че 8 или 9 пъти са били препращани от частната „Пулс“ в общинската болница и обратното.

„С влошено дишане, с висока температура до 38,5 градуса, една вечер показа 39,2. Контролира се с антипиретици, с болкоуспокояващи, с парацетамол, с два вида антибиотик, които очевидно нямат никакъв резултат. От тази сутрин човекът е в много тежко, като не може да диша самостоятелно“, допълни тогава Кристина.

Преди десетина дни Георги е опериран от жлъчка. Близките му предполагат, че се е заразил в болницата. Въпреки видимо тежкото му състояние, за да го приемат отново в отделение му поставят условие – PCR тест.

„По думите на д-р Касапинов няма как резултатът да стане за часове, а за нас е невъзможно да го оставим да чака утре да го вземат и след 24 ч. да дадат резултат“, посочи дъщерята на пациента.

По-късно Георги бе настанен в болница, но за съжаление вчера издъхна.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене