Connect with us

Новини

ОбС реши дългогодишни проблеми в селата, задължи кмета да ги включи в бюджета за 2021г.

Published

on

Местните парламентаристи в Благоевград взеха решение днес да задължат кмета в Бюджет 20 21г. да бъдат включени пари за решаване на дългогодишни проблеми в селата в общината.

Решението вероятно ще се хареса много на селските кметове и хората по селата в община Благоевград,тъй като до сега винаги не достигаха средства за важни проекти и ремонтни дейности.

Председателят на ОбС Андон Тодоров коментира, че не трябва да се нарушава финансовата дисциплина на общината към тази година,но подчерта,че проблемите в селата са трупани с години.

Той даде пример,че  собствените приходи на общината са около 25 млн. лв. и обясни,че могат да се отделят 200 000 лв. за селата, като са нужни пари и за общинските дружества, изтъкна още и че трябва да се започне ремонта на ул.“Промишлена“.

Голяма част от съветниците поискаха да се промени Бюджет 2020 като се насочат няколкостотин хиляди лева за решаване на основни проблеми в селата, посочени от селските кметове.

Искането им беше посрещнато с негодувание от зам. кмета по финансите Ясен Попвасилев. Той бе категоричен, че такова решение няма как да се изпълни, след като съветниците не предлагат от къде да се вземат тези средства и с гласуването на изменението бюджетът ще стане небалансиран.

Въпреки изказването му обаче съветниците не се съобразиха с мнението на Я. Попвасилев и гласуваха изменението на бюджета, но все пак добавиха условие, ако няма пари тази година набелязаните мероприятия да се включат в проектобюджет 2021.

Новини

Благоевградският шеф на най-голямата Югозападна медия Топ Преса си поръча класически Chevrolet Monte Carlo от САЩ

Published

on

Методи Байрактарски – зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса сподели в личният си профил във Фейсбук, че очаква  страхотен класически автомобил.

Ето какво написа той:

Chevrolet Monte Carlo!!!!
Единствената несбъдната (засега) мечта!!!
И щото пък нали съм с претенции, държа да бъде Landau…
Чакам включване от САЩ и Канада!!!
Издирва се най-доброто!!!!
Позвънихме на Байрактарски, за да научим подробности за уникалното возило, ето какво сподели специално за читателите на Топ Преса!
– От миналото лято приятели се оглеждат, за добър екземпляр… За мен е важно да е от 1973, 1974 или 1975 година. Разликата е малка, почти невидима, но това е колата която искам. Monte Carlo-то е с двигател 5.7 L – V8. Да ще харчи много, данъка ще е доста… Но както казва един приятел: Мерак, цена няма.  В България мисля, че има само една, тя е в Дупница и е от 1973 год.

Chevrolet Monte Carlo – 1973

Chevrolet Monte Carlo – 1974

Chevrolet Monte Carlo – 1975

 

Continue Reading

Новини

Иззеха 1418 картини от Васил Божков, сред тях шедьоври на Майстора и Нерон

Published

on

Продължават действията на Специализирана прокуратура по разследването по досъдебно производство, по което обвиняеми са и Васил Божков и жената до него – Елена Динева.

В хода на извършените претърсвания в жилище и други помещения в сграда на бул. „Васил Левски“№ 79, ползвани от двамата, са иззети 1418 картини и 45 графики. Сред произведенията на изкуството са и такива на известни български творци като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др.

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия при спазване на утвърдените правила и осигурена охрана от органите на МВР.

През 2020 г. от сградата на ул.“Васил Левски“ № 79, както и от офис на ул. „Московска“ № 43, бяха иззети и предадени за съхранение в Националния исторически музей и 6 778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

С разрешение на наблюдаващите прокурори по делото, съгласно чл. 198 от НПК, предоставяме снимки на част от иззетите веществени доказателства, представляващи произведения на изкуството – картини и графики

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ

tempobet

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al