Дариткова: Здравната система се справя, хората ще спазват мерките

Здравната система се справя с предизвикателството да се грижи за над 400 пациенти. Трябва да бъдат анализирани случаите, които се изтъкват като проблеми. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова по БНТ.

Според нея невярата в българското население ще се обърне и хората ще се ангажират да спазват мерките, за да се предпази здравната система от пренатоварване.

„Изтъкват се проблемите на здравната система, които във времето, поради политизиране или други несъвършенства на управлението на системата, не бяха взети навременни решения. Сега не е време да търсим виновници“, обясни Дариткова.

„Бяхме достатъчно отговорни да не предизвикаме парламентарна, политическа и правителствена криза в този сложен момент. Справяме се в кворума в рамките на възможностите, правилника и решението на народното събрание. Имаме много колеги под карантина, контактни или болни, затова решихме, поради системния саботаж на колегите от БСП и ДПС, да приемем решение, в което те се включват онлайн в заседанията. Това дава възможност да функционира, да приемем бюджет и да приемем закони, от които се нуждаят системите в държавата“, добави тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене