Connect with us

Новини

Д-р Цветозар Балабанов – лекарят, който знае формулата на красотата

Published

on

На доктор Цветозар Балабанов естетичната медицина просто му отива. Като магьосник с кадифена ръкавица той разгадава тайните кодове на красотата и ги прилага в работата си.

И това е съвсем закономерно, защото вече шест години младият специалист демонстрира изтънчения си усет към симетрията и хармонията в човешкото лице и тяло.

Афинитетът към красивото Балабанов открива още съвсем млад, когато избира да учи дентална медицина, но се увлича особено по естетичната стоматология – най-трудният и динамично развиващ се дял от стоматологията. С диплома в ръка зъболекарят започва работа в родния Благоевград, но така и не успява да  избяга от предизвикателството да създава красота.

И вероятно това е причината, лека-полека и съвсем неусетно, да се ориентира изцяло към естетичната медицина.

„Това се оказа другата ми голяма любов, редом със стоматологията. И както се случва често в живота – човек трябва да избере. Времето също ми помогна да направя този избор, най-вече заради стотиците доволни пациенти, които не спират да се връщат при мен“, казва д-р Цветозар Балабанов.

Преминал през десетки семинари, конгреси и обучения по естетична медицина в цял свят, младият доктор си спомня, че е първият в Югозапада, който се осмелява да предлага подобни  процедури.

„Когато реших да се фокусирам върху естетичните процедури, в България нямаше повече от двайсет човека, които да ги практикуват. В Югозапада аз бях първият и заедно с един мой колега от Пловдив сме „виновниците“ тези процедури да се популяризират толкова много“, спомня си благоевградският ваятел на красотата.

Балабанов и колегата му от Пловдив разбиват тогавашния монопол в тази сфера с маркетинг, реклама и правят така че процедурите да станат по-достъпни като цени. Ноухауто на амбициозния благоевградски специалист проработва и скоро той става най-търсеният лекар по естетична медицина. Разбира се, към това се прибавя и невероятният му усет към красивото и умението му да работи с любяв и знания при десетките услуги и възможности, които предлага в своя Естетичен център.

Днес д-р Цветозар Балабанов има пациенти от цяла България. В голямата си част часовете му са запълнени с хора от столицата, и не само, защото младият лекар всеки месец приема и в морския ни курорт Свети Влас, където работи в една от най-утвърдените клиники по естетична медицина у нас.

Където и да е на работа, най-търсеният специалист по красота може да бъде открит просто с едно позвъняване по телефона. Фактът, че може да бъде открит по всяко време на личния си джиесем, показва колко непринуден и естествен в общуването и с приятели, и с пациенти е той.

За да бъде конкурентен, Цветозар Балабанов непрекъснато посещава обучителните семинари в Европа, за да прилага и в своя естетичен център последните иновации в света на красотата. Затова смята, че пациентите трябва много внимателно да избират на кого да се доверят, когато  решат да се подложат на естетична корекция.

„Всеки, който избира да се подложи на някаква корекция при немедицинско лице, трябва да знае, че поема риск. Не е добре да се правят подобни процедури във фризьорски салони или в салони за красота. Това са инвазивни терапии с прекъсване целостта на кожата и не е окей да правиш процедура на лицето, а до теб някой да си прави педикюр, например. Да не говорим за козметички, които започват да правят различни процедури след няколко изгледани клипчета в youtube“, предупреждава Балабанов.

Той дава един много лесен за изпълнение съвет към всички, които търсят на кого да се доверят, когато решат да се подложат на подобни процедури.

„България е малка и тук много лесно може да разбереш кой какъв специалист е. Пишеш в Гугъл името на някой специалист и там всичко можеш да разбереш. Първите имена в естетичната медицина у нас се знаят, така че не е нужно кой знае какво лутане, за да направиш правилния избор“, подчертава благоевградският лекар.

Колкото и да не иска да коментира тази тема, Балабанов все пак признава, че е затрупан с пациенти, които идват при него за докорекции, които понякога са животозастрашаващи.

„Спасявам хората от какви ли не глупости. И винаги питам тези жени какво са очаквали, когато са се доверили на козметичка. Имал съм случай на жена, която е позволила на немедицинско лице да й запълва така наречената „долина на сълзата“, която е сред най-трудните и деликатни за работа зони в човешкото лице. Какво очакват тези жени – да отидат при козметик, да ги инжектират и да си тръгнат!? Това е много болна тема“, казва Цветозар Балабанов.

Затова той съветва всички да се доверяват само на хора с медицинско образование. У нас в университетите няма специалност „Естетична медицина“ и всички умения и квалификации се придобиват само от извъндипломното обучение. Но тук е най-важният момент – до такива обучения се допускат само хора с медицинско образование. „Тоест, тези, които се занимават с естетична медицина и нямат медицинско образование, са се самообразовали по клипчета от youtube и всеки, който избира техните услуги, поема риск“, категоричен е благоевградският лекар.

На въпрос защо напоследък станаха толкова популярни естетичните корекции у нас, Балабанов е категоричен, че в  това няма нищо необичайно. Откакто свят светува, стремежът към красота е част от живота на хората. Тези процедури са естествена част от живота на европейките и съвсем обичайно е и в нас да придобият популярност.

„Хората видяха, че не е нещо страшно, не е болезнено, а и не е толкова скъпо. Освен това, българките винаги са обръщали особено внимание на външния си вид, напоследък стават все по-смели и в избора на различни видове корекции. Почти всяка жена търси услугите на естетичната медицина, дали по-малко инвазивно или повече“, казва Балабанов.

Той признава, че и в тази сфера има мода и модни течения. Преди години бумът бе при извайването на устните, после вълната премина през оформянето на скулите, сега пък е много модерно да се подчертават брадичките. Ботоксът е златната среда и любима процедура на благоевградския специалист по красота. Той е убеден, че няма друго средство, което да релаксира мускулатурата и да действа като превенция срещу образуването на бръчки и задълбочаване на вече появили се.

„За момента това е най-доброто средство в борбата с ранното остаряване. И тук искам до подчертая нещо, което много хора бъркат – ботоксът е много по-безопасен, говорим при правилно инжектиране, отколкото хиалуроновата киселина. Тоест не може да запуши кръвоносни съдове, не могат да станат тромбози и прочие. А от хиалурона, ако не е поставен правилно, може да стане усложнение“, казва Балабанов.

Освен жени услугите на естетичната медицина напоследък търсят и много мъже. Силният пол залага на много фини корекции с ботокс, както и на леки попълвания на бръчки с хиалуронова киселина. Тези корекции обаче остават незабележими, тъй като мъжката кожа на лицето е много по-груба и плътна, в сравнение с тази при дамите. „Българските мъже са преди всичко мъже, дори и когато търсят естетични процедури“, категоричен е д-р Цветозар Балабанов.

Дамите са далеч по-смели в стремежа си да бъдат съвършени. Според благоевградския ваятел на женската красота, суетата е относително понятие. „Виждал съм хора с перфектни зъби и сбръчкани лица, както и обратното – лице с попълнени бръчки и без нито един зъб в устата. Всичко е въпрос на гледна точка и на собствено усещане. Ако си купуваш хубави дрехи, ти пак си суетен“, смята той и допълва, че трябва да се търси баланс във всичко.

Балабанов е убеден, че естетичната медицина не познава граници, напротив, науката се развива много динамично и достига невиждани иновации и върхове. Напоследък в научните среди се набляга изключително на материалите, които се прилагат в естетичните корекции. Затова в основните суровини, с които се работи, като ботоксът и хиалуроновата киселина, се добавят все по-ценни за човека вещества, каквито са пептидите, например.

„Сега са особено популярни хиалуроновите киселини с добавени пептиди. Това означава, че при инжектиране на хиалурона, пептидите се свързват с определени рецептори, едните дават сигнали организмът да не го разгражда, а другите дават сигнали да започне производството на собствен колаген. Което означава, че с една инжекция комбинираме три неща с три ползи“, обяснява докторът.

За да гарантира най-доброто за всеки пациент, Цветозар Балабанов винаги дава своето мнение каква трябва да бъде корекцията за един човек, така че да не се получи обратният ефект. За жалост, понякога дамите не се съобразяват с лекарската преценка и затова често се преминава границата на естетичното. Но въпреки всичко благоевградският доктор е много внимателен в насоките, които дава, защото е наясно, че красотата е относителна и различна за всеки. „За мен една дама може да е перфектна, но ако тя е се харесва, никой няма право да я ограничава в стремежа й да се чувства окей“, смята той.

В своята работа обаче лекарят се води от един основен принцип – да запази индивидуалността на лицето и корекциите да са толкова добре направени, че цялостното излъчване да бъде напълно естествено.

За д-р Цветозар Балабанов най-голямото удовлетворение са усмивките на доволните пациенти, а те не са никак малко. Всъщност на благоевградския ваятел на женско съвършенство естетичната медицина наистина му се отдава. Прави го леко, уверено, със сърце и усмивка. И със самочувствие, разбира се, защото в своята област просто е най-добрият. А това не е негово твърдение, а на неговите многобройни пациенти.

Новини

Овладяха огнената стихия в Благоевградско!

Published

on

Благодаря на служителите към РДПБЗН – Благоевград, техните ръководители инж. Георги Пармаков и гл. инспектор инж. Боян Кондуров, които за пореден път реагираха бързо и адекватно, и предотвратиха разрастването на пожара, възникнал тази вечер в района на село Дъбрава, община Благоевград, писа преди минути кметът Илко Стоянов.
В резултат на техните действия, огнената стихия бе овладяна навременно и не бе допуснато огънят да обхване боровата гора, намираща се в близост до населеното място. Оттам нататък ситуацията щеше да стане непредсказуема!
С оглед обезпечаване на сигурността, на място ще остане екип на пожарната, който да следи ситуацията, информира още градоначалникът.
Опазването на природата и човешкия живот са наш общ приоритет!

Continue Reading

Новини

Евродепутатът Кючюк ексклузивно пред БЛИЦ: Целта на “Капитал” бе Пеевски да бъде унищожен!

Published

on

Г-н Пеевски се превърна в мишена, защото разкриваше олигархичните зависимости на кръга “Капитал” и Иво Прокопиев с властимащите, категоричен е Илхан Кючюк пред Ивайло Крачунов

Казусът “Магнитски” продължава да е сред най-обсъжданите теми в българското общество. По тази тема потърсихме евродепутата от ДПС Илхан Кючюк, който е съпредседател на партията на европейските либерали АЛДЕ. Ето как г-н Кючюк отговори на въпросите на управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов.

– Г-н Кючюк, Вие сте първият евродепутат, който осветли порочни практики в “Капитал”. Каква е причината да разкриете задкулисните зависимости на лицата, които участват в този кръг?
– Направих го, защото е важно за авторитета на страната.

Допуснахме грешка, като години наред мълчахме за тези факти, за да не нарушаваме добрите междупартийни отношения в България и да не уроним репутацията на държавата пред международните ни партньори.

Но в момента, в който видяхме, че в името на демокрацията този порочен модел, при който има хора, които участват в управлението на държавата, без да са се явили на избори, решихме, че техните действия трябва да бъдат осветени и реших да го направя пред колегите от Европейския парламент.

– Кои са основните характеристики на порочния модел?
– На първо място този модел се характеризира с това, че има претенциите  да говори от името на абсолютно всички и да се представя като основен защитник на човешките права и свободи. Но зад всичко това се крие един кръг, който манипулира общественото мнение.

Втората характеристика на този модел е, че е свързан с множество неправителствени организации. В това отношение има много добре подредена схема на работа, която функционира по следния начин: НПО-тата предоставят информация към медиите от този кръг, които създават паралелна реалност за България.

Третата черта на този модел е, че участва в управлението на страната без избори. И това не са мои думи, а на бившия премиер Бойко Борисов, който призна, че в първото му правителство е имало шестима представители на кръга “Капитал”.

– Как си обяснявате присъствието на представители на кръга “Капитал” в няколко поредни правителства?
– Защото се представят за умни и красиви. Това е съвременният вариант на “белите якички” в българската действителност.

Това са добре подготвени хора, които са школувани в определена посока на поведение и изпълняват определени действия.

– Защо Делян Пеевски се превърна в мишена на кръга “Капитал”?
– Защото години наред с трите си медии г-н Пеевски разкриваше олигархичните зависимости на кръга “Капитал” и Иво Прокопиев с властимащите.

Г-н Пеевски разкриваше този порочен модел, за който говоря, и затова се превърна в основна мишена на “Капитал”. Целта беше да бъде унищожен и обвинен във всевъзможни грехове и в крайна сметка неговият личен образ да бъде сатанизиран.

– Друг основен противник на кръга “Капитал” е главният прокурор. Обещанието му да разрови приватизационните сделки ли го превърна в противник на Прокопиев?
– Неведнъж в ДПС сме заявявали, че политиците нямат отношение към съдебната власт.

Да, законодателната, изпълнителната и съдебната власт трябва да си взаимодействат, спазвайки разделението помежду си, но това не означава, че политиците трябва да се бъркат там, където не им е работата.

Политиците по закон нямат право да обсъждат компетенциите на Главна прокуратура, но е видимо, че Гешев не се ползва с голям авторитет сред този кръг медии за разлика от един друг високопоставен представител на съда, който е много широко тиражиран.

– Защо някои кръгове във Вашингтон се доверяват на кръга “Капитал” по отношение на “Магнитски”?
– Убеден съм, че те бяха подведени за г-н Пеевски по “Магнитски” с информация, която не отговаря на действителността.

Г-н Пеевски по абсурден начин бе обвинен, че участва в схема за продажба на чуждо гражданство и паспорти. В същото време правосъдният министър Стоилов обясни, че няма данни г-н Пеевски да се занимава с такава дейност, в каквато го обвиняват.

Човек, който познава мащабната дейност на г-н Пеевски, едва ли би допуснал, че той ще се занимава с продажба на паспорти. Това е присъщо на други.

Второто обвинение срещу г-н Пеевски беше, че участвал в търговия с влияние. Всяка политическа партия по дефиниция участва на избори, за да има по-голямо влияние в обществото. И там, където не успяваме да реализираме своите политически виждания и не получавам мнозинство, се налага да сключваме коалиционни споразумения. Какво лошо има в това един път да подкрепиш една политическа конфигурация, а в друг случай различна?

Всички приказки за тоталната власт на г-н Пеевски и участието му в задкулисни договорки са абсолютно неверни и скалъпени.

Самият факт, че няколко дни преди да излезе официалното изявление на финансовото министерство на САЩ по “Магнитски”, един от най-видните представители на кръга “Капитал” излезе с твърдение, че очаква “благи новини”, говори много.

Същото се отнася и за един лобист, който в интервю за “Дневник” каза каква е неговата роля и беше откровен докрай. Той каза, че помагал на едни, които смята за добри, и не помага на други, които смята за лоши, а критерият за това кой е добър или лош се определя по това кой плаща.

– Как тълкувате ролята на т.нар. “черен списък” по “Магнитски”?
– Този списък е абсолютно незаконен и Европейската комисия го каза по категоричен начин.

Има три основни доказателства в тази посока. В един от регламентите от 1996 г. много ясно се казва, че санкции, които са наложени от трети държави, не могат да се прилагат на територията на ЕС.

Второ, дирекция “Финансова стабилност, финансови услуги и съюз на капиталовите пазари” в ЕС направо каза, че т.нар. “черен списък” е нелегитимен, защото не създава никакви правни последствия за Европейския съюз.

Третото доказателство произлезе след питане на представителите на ДПС в Европейския парламент към председателя на правната комисия, от което стана ясно, че санкции като тези по “Магнитски” са неприложими в Европа. Изложените аргументи от правния елит на ЕС бяха изключително солидни.

– Ще има ли правни последствия обаче за хората, които са изготвили т.нар. “черен списък”, който с голяма охота беше обявен в публичното пространство от тогавашните министри на финансите Асен Василев и на икономиката Кирил Петков, които сега представиха нов политически проект?
– Бих искал българските граждани да чуят това, което им говорим, и да се задълбочат в мотивите. Кои всъщност са тези “нови” хора, които искат да създават нов политически проект?

Ние от ДПС не се притесняваме от възникването на нова инициатива в политическото пространство. Има време да покажат своите възможности чрез платформа и кадрови потенциал. Това е полето, на което трябва да се състезаваме, но ми се струва, че политическата им коректност е порочно зачената още от самото начало заради аргументите, които се повтаряха от устите им по казуса “Магнитски”, заради незаконния списък, който изготвиха, както и за опита им за купуване на политически сили.

Все още не е ясно и към кой момент Кирил Петков се е освободил от канадското си гражданство.

Според Конституцията на България, за да си кандидат за народен представител или министър, трябва да притежаваш само и единствено българско гражданство. Важно е не какво обясняват различни хора, а какво казват законите.

Аз искам българските граждани да вярват в законността и Конституцията, а не в благите думи, на които и да е представящи се за спасители.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

Continue Reading

Новини

Пожар между Рилци и Дъбрава до имението на олигарха Чапов!

Published

on

Лумна пожар между селата Рилци и Дъбрава – причината запалени отпадъци в нерегламентирано сметище.

От ОД на МВР Благоевград заявиха, че има опасност огънят да обхване и близката борова гора, за това изпращат втори екип към мястото. В съседство се намира и имението на местният олигарх Иван Чапов, конто също помага за потушаването.

Continue Reading

Новини

Медицински центрове в Петрич и Гоце Делчев стават ковид центрове

Published

on

От РЗИ – Благоевград информират, че МЦ „Доверие“ на д-р Орфей Дуевски в гр. Петрич, ул. „Яне Сандански“ 31,

и МЦ „Артро“ на д-р Ангел Попов в гр. Гоце Делчев, бул. „Гоце Делчев“ 73,

след сключени договори с РЗОК-Благоевград, след 27 септември ще започнат да работят и като КОВИД центрове.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ