Потвърдиха мярката за неотклонение „задържане под стража“, наложена на обвиняемата за двойното убийство на малолетните си деца в гр. Сандански

Днес, съдебен състав на Софийски апелативен съд е разгледал жалбата на обвиняемата Кристина Д. за изменение на мярката й за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека.

Тридесет и две годишната жена е била привлечена към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца.

Съдът е приел доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура, касаещи обоснованото предположение за авторството на престъпното деяние и решението е че тя остава в ареста . На този етап от досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за това, че на 19.11.2020 г., в жилище на ул. „Скопие“ в гр. Сандански, обвиняемата Д. умъртвила двете си малолетни деца. С оглед тежестта на престъплението, в което е обвинена, и лабилното й психическо състояние е налице реална опасност тя да извърши престъпление. Това налага да й бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

С определение на съда жалбата на обвиняемата Кристина Д. е оставена без уважение, с което наложената й мярка за неотклонение „задържане под стража“ е потвърдена от въззивната инстанция.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене