Без пълен локдаун в Благоевград

Общинският кризисен щаб не подкрепи идеята за пълен локдаун в Благоевград. Снощи на заседание бе решено, че на този етап ограничителните мерки, наложени в цялата държава, са достатъчни и затова в областния център няма да се въвеждат допълнителни рестрикции. Основен аргумент на общинския щаб срещу пълната блокада бе, че това ще е допълнителен удар за местния бизнес, който и в момента трудно оцелява.

Единствената допълнителна мярка ще бъде присъствието на патрули, които ще обикалят града, за да следят дали се спазват мерките, наложени от Националния оперативен щаб. Те ще бъдат от съвместни екипи на служители от РЗИ и ОД МВР. Основно ще дебнат да няма струпвания на хора, както и дали търговските обекти изпълняват заповедите на здравния министър.

Коледният базар на площад „Георги Измирлиев“ ще бъде монтиран, а наемателите ще дължат наем само за срока на ползване. Трима наематели вече са се отказали и къщичките ще бъдат превърнати в детски коледни кътове.

„Дядо Коледа ще пристигне в Благоевград, ако не го спрат някъде по пътя. Така че децата трябва да бъдат спокойни – ще има подаръци и празнична програма за тях“, увери кметът Румен Томов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене