Народният представител Георги Динев: След правителствено заседание се реши да бъдат въведени следните противоепидемични мерки…

⚠️ Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, в следствие разпространението на COVID 19 и трайно увеличаващия се брой на заразените с коронавирус, след правителствено заседание се реши да бъдат въведени следните противоепидемични мерки, считано от 27.11.2020 г. /петък/ вечерта, до 21.12.2020 г. :

Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции – училища, висши училища, езикови центрове, извънкласна дейност, детски центрове, детски градини и ясли.

Преустановяват се посещенията на всички заведения за хранене, кафе-сладкарници и други по смисъла на чл.124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки на храна за дома и офиса.

Преустановяват се конферентни мероприяти, семинари, конкурси, тиймбилдинги, групови културни и развлекателни дейности, без театрите, където са разрешени посещенията до 30% от капацитета при стриктно спазване на мерките.

Не се допуска организиране и провеждане на събирания и тържества от частен характер /сватби, кръщенета и др./ с присъствие на повече от 15 души.

Преустановяват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица под 18 годишна възраст, с изключение на международните състезания, които вече са започнали. Всички мероприятия за лица над 18 годишна възраст ще се провеждат без публика.

Преустановяват се посещенията във фитнес центрове, игрални зали и казина.

Преустановяват се посещенията на търговските центрове – тип МОЛ, с изключение за зоомагазини, оптики, банки, хранителни магазини, аптеки, доставчици на услуги, които се намират в моловете. Малките магазини продължават да работят при сегашните условия.

Преустановяват се организираните екскурзии.

Парковете и градинките остават отворени, няма да бъде налаган и вечерен час.

Остават отворени църквите, джамиите и другите религиозни храмове у нас.

🍀 Бъдете здрави и се пазете 🍀

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене