Нов сигнал срещу директора на училището във Вълкосел! Дайте му пандемия на Даутев! Да се води на работа и да си работи в магазина!

Средно общообразователно училище в община Сатовча е изправено пред фалит. Това сподели специално за информационна агенция www.toppresa.com , настоящият директор на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев преди малко повече от месец. Медията ни прави проучване за материалното състояние на учебните заведения в областта и се оказва че школото е най – зле финансово заради откровена некадърна политика.

Сега обаче група жители на село Вълкосел се свързаха с Топ Преса и държаха да направят „продължение на скандала“. Оказа се че „високоморалния“ директор, който се пише радетел на „правдата“, си е „построил комунизма“ и накарал кризата около пандемията от Ковид – 19 да работи в негова полза.

„Може да проверите и двете села знаят истината. Директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел Красимир Даутев е управител на хранителен магазин в родното си село Боголин. По време на карантината а и не само той е повече там отколкото в училището. В работно време, господин Даутев осбужва криенти, реди стока, прави отчети и ревизии в магазина си, а надника като директор си му върви. Същият този не спира да обяснява „колко опасен е вируса“ и агитира хората да се прибират на село, той щял да им носи стока и желани покупки от града. При така стеклите се обстоятелства ежедневно директорът Даутев е търговец и куриер отколкото административен управител на учебно заведение. Както ни е известно независимо, че децата минават онлайн, управата на едно училище трябва да е на линия и да работи всеки ден в школото. Да следи изпълнява ли се учебният процес онлайн, да контролира разходи, да потдържа базата, да сформира заплати … Нужен е ежедневен труд. Но за Даутов този труд го вършат неговите заместници и колеги в училището, а той си е на родното Боголин в магазина. Това номрално ли е? „Сигнализират ни родители на деца, загрижени за качеството на учебния процес в СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел и отвратени от работата и поведението на неговия пишман директор. 

Редактор на Топ Преса се свърза с Даутев, който по темата каза следното: “ Не ви влиза в работа къде и как и кого  си го мушкам. Вие за мен не сте никаква преса„. Без коментар! Сигналът е внесен в РИО -Благоевград и министерството на образованието.

Припомняме че проверката по сигнал за злоуптреби в училището инициирана от Топ Преса още не е приключила. Чакаме резултатите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене