Автобусите в област Благоевград спират да возят пътници

Автобусните превозвачи от Благоевград и останалите общини в Пиринско се присъединяват към националната стачка в столицата.

Протестът е днес. Автобусите няма да возят пътници от 9.00 до  до 11.00 часа. Спират рейсовете, обслужващи областните, градски и общински линии, предпурдиха от Сдружението на автобусните превозвачи. Няма да се движат в посочените часове и по републиканските пътища.

От бранша обещават протестът да бъде предупредителен. Ако предложените текстове за промени в Наказателния кодекс обаче, не бъдат приети, те се канят да преустановят превозите за дълго време.

Шофьорите и превозвачите ще тръгнат от „Цариградско шосе“, бул. „Мария Луиза“ и „Ботевградско шосе“, за да стигнат до „Княз Александър Първи“, където ще се състои недоволството. Към автобусните превозвачи ще се присъединят и таксиметрови компании.

фирмите от бранша са недоволни от ветото на президента Румен Радев. То стопира промените в Наказателния кодекс, инкриминиращи нерегламентирания превоз на пътници. Ветото беше подкрепено в Народното събрание миналата седмица. Превозвачите са категорични, че ще преминат към по-активни действиея, ако не бъдат върнати старите текстове в НК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене