13-годишен от Хаджидимово дебютира в мъжкия футбол, наредбата на БФС не го забранява, топката е в полето на треньорите

Хлапак от Хаджидимово на 13 г. дебютира в мъжкия футбол. В рамката на първия тим на „Места“ в отминалия кръг на пиринската бундеслига застана Бойко Пиринлиев, който пази цял мач при разгромната победа със 7:1 срещу дубъла на „Пирин“ /Рз/. Талантът вече е под наблюдение на няколко по-високоразредни клуба в областта, сред тях „Пирин“ /Бл/ и „Вихрен“. Той има брат близнак, който също е възпитаник на местната школа и играе като нападател.

Появата на играч в толкова крехка възраст в мач на мъжете предизвика противоречиви коментари с преобладаваща препратка на поетия риск в полето на треньора, взел решение да го ползва, в случая играещият наставник на „Места“ Димитър Парасков. Потърсихме за мнение по казуса председателя на областната централа в Благоевград Александър Кабзималски и бившия шеф на хаджидимовци Илиян Синадинов.

„В Наредбата на БФС няма точка, която да поставя възрастова граница за футболистите в мъжките отбори. Но треньорът, който е предприел такава стъпка, поема голям риск, ако не дай Боже нещо се случи с това дете. Все пак футболът е спорт на единоборства и твърди влизания, а физиката на едно момче няма как да се сравнява с мъжката“, заяви първият човек на футбола в Пиринско.

„Решението на Парасков да ползва Пиринлиев очевидно е продиктувано от кадровия проблем, след като и двамата му вратари бяха оперирани и няма друга опция. Може би е преценил, че гостуващият тим е сред най-слабите в групата и няма да има кой знае каква опасност за здравето на момчето. Треньорът си носи отговорността“, смята Синадинов, който от лятото влезе в гилдията на дежурните делегати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене