Вилите и къщите за гости пълни за 8 декември

Независимо от пандемията, всички къщи за гости и вили са наети за 8 декември. Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов пред БНТ, според когото на места може да бъдат наети и диджеи.

Припомняме, че само преди дни от БАЗ и Сдружението на заведенията в България излязоха със съвместна позиция да се правят масови проверки на партитата, организирани в частни помещения. „За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата“, посочват двете организации. От бранша отново изразиха недоволство от затварянето си. „Както ние предположихме още преди месец, особен здравен ефект от затварянето на заведенията няма. Хората, които не ги е страх или не вярват в коронавируса, ще намерят начин да се забавляват. Това се случва в къщи за гости, в хотелски комплекси“, коментира Алибегов.

„Ако се затвори за 3 седмици, не виждаме кой ще обезщети целия бизнес, мисля че това е невъзможно, а и има спорен здравен ефект. В Европа има едва 20% намалени случаи“, смята Алибегов, като допълни, че у нас най-вероятно 70% от временно затворилите никога няма да отворят повече.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене