Екатерина Захариева: Безобразие е изгарянето на българското знаме в Северна Македония

Безобразие е изгарянето на българското знаме. Имаше реакция от Министерството на външните работи в Скопие след ден-два и се радвам, че започнаха на реагират на тази проява на омраза.Това заяви по Канал 3 вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Изключително неприятно е това, което се случва. Те са наш съсед, би трябвало да сме най-близки. Откакто сме ги признали …, България е подавала ръка многократно, каза Захариева. Тя подчерта, че с малко повече с разум трябва да се действа в политиката. Според нея езикът на омразата е бил стимулиран от политическия елит в Скопие. Там трудно се търпи мнение, което призовава към разум, заяви още външният ми министър.

Аз съм една от най добрите приятели на Северна Македония, не съм им душманка….каза още Захариева. Ние, това правителство, действахме балансирано, подадохме през 2017 година на Северна Македония, тогава те излизаха от тежка политическа криза, каза Захариева. След този период тя отбеляза, че е започнало забавянето на изпълнението на договора за добросъседство. Недопустим е езикът на омразата, недопустима е намесата във вътрешната политика чрез претенции за македонско малцинство

Тя коментира факта, че президентът Румен Радев отхвърли кандидатурата на бившия външен министър Даниел Митов за посланик на Румъния. Не е тайна, че трудно минават посланическите назначения, коментира Захариева. До момента все още не се налага затваряне , коментира Захариева относно противоепидемиологичните мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене