Connect with us

Политика

Контролната комисия на БСП обяви свикания от Георги Гергов областен съвет в Пловдив за нелегитимен

Published

on

Контролната комисия препоръчва на Националния съвет да изключи от партията депутата Иван Иванов от Варна

Нередовно е заседанието на Областния съвет на БСП в Пловдив, свикано от Георги Гергов, а решенията му и новоизбраният областен председател Атанас Петков са нелегитимни. Това е заключението на Общопартийната контролна комисия /ОПКК/ на БСП, която разгледа случая заради подадени няколко жалби за сериозни нарушения при провеждането му. В тях са посочени следните мотиви: присъственият списък е непълен, има фалшифицирани подписи, липсва необходимият кворум.

В присъствения списък на Пловдивския партиен форум на 11 ноември са фигурирали 75 партийци, но не са вписани двама членове на ОблС с право на присъствие, е установила ОПКК.

Протоколът от заседанието показва, че са присъствали 39 членове, от тях четирима онлайн, е констатирала Комисията. Участието „онлайн“ е било с обаждане по телефона, според присъствали там социалисти, чиито показания са потвърдени от проверката на ОПКК.

Констатирано е, че организаторите не са се съобразили с решението на Изпълнителното бюро на НС на БСП за отлагане на заседанията на областните съвети на БСП в състав над 30 членове, прието на 10 ноември във връзка с епидемичните мерки.

Комисията е препоръчала да се свика ново заседание на Областния съвет на БСП в Пловдив след уточняване състава и числеността му, съгласно Устава на партията. Комисията предлага да бъде извършена пълна проверка за организационното състояние на общинските и районни организации в област и град Пловдив.

Комисията разгледа и случая във Варна, при който пострада председателят на БСП в Долни Чифлик. ОПКК остро осъжда акта на насилие от депутата от левицата Иван Д. Иванов срещу Валентин Вълчев – председател на ОбС на БСП в Долни Чифлик и предлага на НС на БСП той да бъде изключен от партията.

Върху председателя на структурата във Варненската община Долни Чифлик повече от година е оказван натиск от народния представител Иван Д. Иванов и от областния председател Цонко Цонев, според свидетели и самия Валентин Вълчев. Върху него е нанесен побой на 20 октомври във Варна, когато е брутално пребит от трима мъже, доведени лично от Иван Димов Иванов, който присъствал на насилието като поръчител.

Градският съвет на БСП – Варна излезе с позиция, където се посочват и други случаи, в които Иван Д. Иванов е отправял заплахи. Доверието от Иванов бе снето от Градската организация във Варна веднага след посегателството върху Валентин Вълчев.

По случая има образувано досъдебно производство,което поради участието на народен представител е изпратено по компетентност от Варненската до софийска градска прокуратура.

Политика

Министър-председателят Бойко Борисов проведе разширено съвещание с министрите Танева, Аврамова и Емил Димитров

Published

on

Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода

Министър-председателят Бойко Борисов проведе разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода за питейно-битовите нужди в страната, както и за земеделските производители и животновъдите.

„Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. До старта на проекта премиерът възложи на отговорните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния сектор, а в същото време да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите.

Министър-председателят Борисов изиска осъществяването на пълна координация, както и да се обърне специално внимание на сондажите в населените места и върху освобождаването на вода от язовирите и за земеделците. „Защото от едните сондажи ползваме за битови нужди, а от другите – за земеделците и животновъдите“, каза още премиерът Борисов.

Министър Аврамова информира премиера Борисов, че подробният устройствен план за довеждащия водопровод на Перник е изготвен, обявен е в „Държавен вестник“ и след 19 декември ще бъде внесен за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В рамките на съвещанието бе обсъдено засилването на координацията между различните институции относно подаването на ежедневна актуална информация за водния сектор. Дискутирани бяха и най-належащите мерки, които трябва да се предприемат по отношение на язовирите.

„Имаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте да работите“, обърна се премиерът Борисов към министрите.

Blitz.bg

Continue Reading

Политика

Заведенията обявиха стачна готовност, ако правителството не ги обезщети

Published

on

Пpeдcтaвитeли нa зaвeдeниятa в Бългapия щe пpeгoвapят c пpaвитeлcтвoтo зa вcичĸи cвoи иcĸaния до понеделник. B cлyчaй, чe нe пoлyчaт жeлaнoтo, oт Cдpyжeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългapия oбявиxa, чe пpeминaвaт ĸъм eфeĸтивни cтaчни дeйcтвия.

Чacт oт иcĸaниятa нa бизнeca ca зa мopaтopиyм въpxy ĸpeдититe нa юpидичecĸитe лицa, нaeтитe и caмoнaeтитe зa oщe 1 гoдинa, cпиpaнe или oпpocтявaнe нa лиxвитe въpxy зaдължeниятa ĸъм бюджeтa, нaтpyпaни зa пepиoдa мapт-дeĸeмвpи 2020 г. Ocвeн тoвa зaвeдeниятa нacтoявaт дъpжaвaтa дa пoeмe 80% oт зaплaтитe нa cлyжитeлитe ни, cъглacнo тpyдoвитe дoгoвopи, нa ĸoитo ca нaзнaчeни, ĸaĸтo и нa caмoнaeтитe лицa cпpямo ocигypитeлнaтa им тeжecт.

Зapaди oбявeнитe нoви oгpaничитeлни мepĸи, ĸoитo влизaт в cилa тази вечер, пpaвитeлcтвoтo пpиe нова мярка в подкрепа на затворените заради частичния локдаун бизнеси. Постановлението е за изплащане на компенсации за работещи в икономически дейности, чиято дейност е спряна с акт на държавен орган. Tя oбяcни, чe cпopeд нoвaтa мяpĸa тeзи, ĸoитo ca ocигypeни нa 8-чacoв paбoтeн дeн щe пoлyчaвaт пo 24 лв. нa дeн.

“Дo пoнeдeлниĸ вĸлючитeлнo влизaмe в пopeдицa oт пpeгoвopи пo вcичĸи иĸoнoмичecĸи иcĸaния oт пocлeднoтo ни пиcмo. Oфициaлнaтa ни пoзициятa бeшe oбявeнa нa 23 нoeмвpи 2020г. в пиcмa дo миниcтъp-пpeдceдaтeля Бoйĸo Бopиcoв и вcичĸи pecopни миниcтepcтвa. Πpи нeзaдoвoлитeлни peзyлтaти oт пpeгoвopитe, пpeминaвaмe ĸъм eфeĸтивни cтaчни дeйcтвия”, ce ĸaзвa в пoзиция oт днec нa Cдpyжeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългapия.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al