26 500, 25лв. събраха жителите на гърменското село Рибново на благотворителния базар в подкрепа на националната кампания на Главно мюфтийство „Подкрепа за сираците – БЪДИ НАСТОЙНИК“

26 500, 25лв. събраха жителите на гърменското село Рибново на проведения в селото благотворителен базар в подкрепа на националната кампания на Главно мюфтийство „Подкрепа за сираците – БЪДИ НАСТОЙНИК“. В двора на горната джамия в Рибново бяха изложени за участие в търга стотици артикули и домашно приготвени кулинарни вълшебства.

Организаторите с удовлетворение признават, че събраната сума надхвърля техните очаквания и благодарят на всички жители и гости на Рибново които са участвали в благотворителната инициатива в подкрепа на каузата „Бъди Настойник“

Благодарности изказаха за добрата организация и активност и Мюсюлманското настоятелство в село Рибново и ръководителките на Куран курсовете  към всички които се включиха в благотворителния базар в подкрепа на националната кампания на Главно мюфтийство „Подкрепа за сираците – БЪДИ НАСТОЙНИК“.

Гости и дарители на благотворителният търг бяха кмета на община Гърмен Феим Иса, заместникът му Ахмед Вранчев, Мустафа Ликов кмет на Рибново, председателят на общински съвет Гърмен, инж. Денис Шенгов, директори, бизнесмени и др.

По време базара беше събрана сумата от 26 500, 25лв.

Рибново за пореден път показа че, когато има кауза и тя засегне вярата и сърцата им всички заедно постигнат неочаквани успехи.

Това бе осмото поредно издание на националната кампания „Седмица на сираците“. Инициативата е на главното мюфтийство в република България, а работата в подкрепа на сираците е приоритетна за социалните дейности на Мюсюлманското изповедание у нас. Идеята е със събраните средства да се закупят вещи от първа необходимост – дрехи, обувки, учебни помагала, за деца без родители. В село Дебрен преди дни бяха събрани над 5 000лв. Сума, която ще зарадва десетки деца, които получавайки дарението, ще се срещнат с доброто – от първо лице и ще повярват, че дори в криза и пандемия, има хора, готови да се отзоват и помогнат.

От началото на националната кампания през 2013 до днес броят на сираците, които получават ежемесечна помощ е 383. Сред успехите на инициативата е и фактът, че от началото на 2019 година размерът на месечната помощ, която получава всяко от тези 383 деца, беше увеличена от 50.00 на 60.00 лева. Така годишната социална издръжка на едно дете от страна на Мюсюлманско изповедание в България възлиза на сумата от 720.00 лева.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене