Connect with us

Новини

26 500, 25лв. събраха жителите на гърменското село Рибново на благотворителния базар в подкрепа на националната кампания на Главно мюфтийство “Подкрепа за сираците – БЪДИ НАСТОЙНИК”

Published

on

26 500, 25лв. събраха жителите на гърменското село Рибново на проведения в селото благотворителен базар в подкрепа на националната кампания на Главно мюфтийство “Подкрепа за сираците – БЪДИ НАСТОЙНИК”. В двора на горната джамия в Рибново бяха изложени за участие в търга стотици артикули и домашно приготвени кулинарни вълшебства.

Организаторите с удовлетворение признават, че събраната сума надхвърля техните очаквания и благодарят на всички жители и гости на Рибново които са участвали в благотворителната инициатива в подкрепа на каузата „Бъди Настойник“

Благодарности изказаха за добрата организация и активност и Мюсюлманското настоятелство в село Рибново и ръководителките на Куран курсовете  към всички които се включиха в благотворителния базар в подкрепа на националната кампания на Главно мюфтийство “Подкрепа за сираците – БЪДИ НАСТОЙНИК”.

Гости и дарители на благотворителният търг бяха кмета на община Гърмен Феим Иса, заместникът му Ахмед Вранчев, Мустафа Ликов кмет на Рибново, председателят на общински съвет Гърмен, инж. Денис Шенгов, директори, бизнесмени и др.

По време базара беше събрана сумата от 26 500, 25лв.

Рибново за пореден път показа че, когато има кауза и тя засегне вярата и сърцата им всички заедно постигнат неочаквани успехи.

Това бе осмото поредно издание на националната кампания „Седмица на сираците“. Инициативата е на главното мюфтийство в република България, а работата в подкрепа на сираците е приоритетна за социалните дейности на Мюсюлманското изповедание у нас. Идеята е със събраните средства да се закупят вещи от първа необходимост – дрехи, обувки, учебни помагала, за деца без родители. В село Дебрен преди дни бяха събрани над 5 000лв. Сума, която ще зарадва десетки деца, които получавайки дарението, ще се срещнат с доброто – от първо лице и ще повярват, че дори в криза и пандемия, има хора, готови да се отзоват и помогнат.

От началото на националната кампания през 2013 до днес броят на сираците, които получават ежемесечна помощ е 383. Сред успехите на инициативата е и фактът, че от началото на 2019 година размерът на месечната помощ, която получава всяко от тези 383 деца, беше увеличена от 50.00 на 60.00 лева. Така годишната социална издръжка на едно дете от страна на Мюсюлманско изповедание в България възлиза на сумата от 720.00 лева.

 

Advertisement
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Обадате му се да почерпи! Председателят на ОБС – Гоце Делчев стана дядо!

Published

on

Димитър Балтаджиев – председател на ОБС – Гоце Делчев стана дядо на малка красива внучка. Чаровната красавица ЯНА плод на любовта на сина му Костадин и очарователната му снаха, проплака днес в родилното отделение на МБАЛ “Иван Скендеров”.

Честито малко съкровище, господин Балтаджиев! По-рядко да плаче, много да се смее, умерено да дивее! Да пращи от здраве, да хапва, да слушка и…да я оставя мама да дядо и баба много да я гушкат!

Честито! Да сте живи и здрави! 

Continue Reading

Новини

До 31 януари 2021 г. пчеларите и стопаните, обработващи площи със земеделски култури, трябва да се регистрират в оповестителната система за пръскания на БАБХ

Published

on

До 31 януари 2021 г. всички пчелари и стопани, обработващи площи със земеделски култури, трябва да се регистрират в Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните, дезинфекционните и дезинсекционните дейности (ЕПОРД). Това предвижда Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 13 от 2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, публикувана в днешния 101 бр. на Държавен вестник. Платформата се поддържа от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и има за цел да уведомява пчеларите за предстоящи третирания. Регистрацията и използването й е безплатно за всички потребители. Задължително условие е всеки от тях да има валидна електронна поща.
Пчеларите сами ще трябва да въвеждат GPS координатите на пчелина. Това ще става лесно с помощта на геолокация през телефона и въвеждане на данните в системата. В случай на третирания в периода до 28 февруари 2021 г. уведомяването ще се извършва по досегашния ред – лично, чрез кмета на населеното място, който обявява и разпространява информацията чрез местните средства за масово осведомяване и чрез новата електронна платформа.
От 1 март 2021 г. оповестяването ще се извършва само чрез Електронната платформа. В периода от 15 март до 31 май, в празнични и почивни дни, на разположение за приемане на сигнали и извършване на проверки се осигуряват мобилни инспектори и служители от ОДБХ за времето от 8:00-18:00 часа, като по този начин ще се повиши ефективността на официалния контрол. Направена е промяна и в механизма за уведомяване от страна на пчеларите при установяване на подмор или признаци за отравяне на пчели. Жалбата ще се подава до директора на ОД „Земеделие“ незабавно по телефона, не по-късно от първия ден след констатираната смъртност. Променен е и начинът на взимане на проби от пчели и растителност. Те ще се взимат от членове на комисията, която се сформира при постъпил сигнал за подмор. При наличие на пестицидни остатъци в проби от пчели, анализите на растителните проби ще се извършват за сметка на БАБХ.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al