Connect with us

Новини

Почина легендарен лекар в Гоце Делчев!

Published

on

Семейството на ОАИЛ Гоце Делчев отново осиротя, съобщи тази сурин бившият директор на лечебното заведение доктор Мария Радойкова! Загубихме създателя на Реанимацията в града – доктор Нелко Калайджиев! След загубата на все имена в професията като Доктор Киричев, Доктор Първанов, доктор Камбов, днес ни напусна и ветеранът в местната медицина доктор Калайджиев. Страдаме за Вас, липсвате ни! Винаги ще бъдете в сърцето ни!

За един живот живян достойно.
За един човек прекрасен и обичан.
За едно сърце голямо, всеотдайно.
Никога забрава няма!

Почивай в мир, доктор Калайджиев!

Политика

Общинарите в Гоце Делчев гласуват размера на местните данъци в общината за следващата година

Published

on

Oбщинските съветници в Гоце Делчев ще гласуват размера на местните данъци за следващата година. Това ще стане на редовната им сесия, която се проведе в четвъртък.

На нея ще бъде взето решение за поемане на краткосрочен общински дълг с цел изграждане на инсталация за предварително третиране и инсталация за компостиране за депото край града. Местните парламентаристи трябва да дадат и съгласие за кандидатстване по програма „Красива България“ за саниране на детската градина в село Мосомище.

Continue Reading

Политика

Социалистите „отстреляха“ Кирил Добрев и в Габрово

Published

on

Падна и последният бастион на Кирчо Добрев – област Габрово, където неуспялият кандидат за председател на БСП все още имаше някакви мижави надежди за влияние.

На проведено заседание за избор на областен председател на БСП в Габровска област, минаваща за твърд на иронично наричания „син на партията“ Добрев, в гласуването за областен лидер Валери Митов отвя с 11 срещу 7 гласа протежето на загубилия позорно в прекия избор за лидер на столетницата Добрев.

Изборът беше между сегашния председател Николай Григоров, верен паж на Кирил Добрев, и Валери Митов – младежки председател на Габровското Младежко обединение на БСП.

Млад човек с инженерно образование и собствен бизнес в сферата на организиране на събитията, с желание и визия за промяна,
Митов срина в надпреварата приближения на Добрев.

Така

Добрев катапултира окончателно социалистическата си кариера

и бе низвергнат в област, където считаше себе си за гуру. Ударът идва само два месеца, след като като кандидат за поста председател на БСП Добрев претърпя фиаско дори в родния си град Гоце Делчев и в редица други райони, смятани за негова територия.

Преминалата не без емоции конференция, продиктувани от важността на избора, постигна очаквания резултат от тайното гласуване. Освен в полза на Валери Митов, вотът е и в полза на решителността за промяна в област Габрово, където на редовите партийци им бе писнало от позьорството на Добрев и неприкритите му далавери не без протекцията на управляващата партия в регион – ГЕРБ.

Близката до Добрев депутатка Кристина Сидерова, избрана от Габровската листа, станала жив символ на провала на Добрев – просълзена от загубата на последната крепост на ментора си, напуснала заседанието, разказват очевидци. За този форум ще се говори още дълго, коментират присъствали, тъй като ударът по малцината привърженици на Добрев в този регион, е знаков и

терминира илюзиите на „сина на партията“,

че е възможно да му е останало все още някакво влияние в редиците на съпартийците-социалисти.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen