Бизнесът разделен!? Томов защитава малка част от него да не се затваря, иначе спира кранчето и от „Рафи“, губи 20 бона на месец

Лъсна точната истина, поради която Румен Томов се инати и не иска да затвори заведенията в Благоевград като мярка за ограничаване на заразата от кронавирус. Причината е, че ще загуби голяма сума пари от заведението му „Рафи“, което се намира на пъпа на Благоевград.

Запознати изчисляват, че ако спусне кепенците на „Рафи“ кметът ще изгуби за един месец близо 20 000 лв. от оборота на заведението. Ако мярката се приеме за по-дълго време парите ще са доста повече.

Все пак става дума за пари и интересите си Румен Томов трябва да брани със зъби и нокти. Точно за това тръби наляво и надясно, че бизнесът ще бъде в колапс, ако заведенията са под ключ за няколко седмици.

А предложението за мярката е заради ширещата се зараза от Ковид-19 в Благоевградска област. Бройката на заболелите се увеличава мълниеносно всеки ден и заразата завладява цялата област.

Тук идва въпросът кое е по-важно да се опази, животът и здравето на хората или бизнеса на няколко ресторантьори, които напъват да печелят на всяка цена.

Бизнесът в града е разделен, една част са поддръжниците от БСП, друга част от ресторантьорите коментират, че нямат клиенти, разходите са големи и по-добре да затворят сега заведенията, за да могат да работят на пълна пара покрай коледно-новогодишните празници./vajno.org

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене