Сутрешен екшън в Благоевград: Бой в бар „Папараци“ заради реплика „Тоя е добре с химията“, четирима на съд, сред тях и гарда на „Алфа Секюрити“

bars_restaurants__ac02a0b3aafbaa871e5e9b65a43e157b

Маси и столове потрошени, 15-годишен тийнейджър, уплашен, се разплакал

Реплика „Тоя е добре с химията“ предизвика меле в благоевградското заведение „Папараци“. Екшънът се разигра вчера в 6.00 часа между две компании. Фразата била изречена от 28-годишния Любомир Атанасов, който бил впечатлен от бицепсите на седящия на съседната маса здравеняк. Думите по адрес на 23-годишния Франко Орцев чул 29-годишния Красимир Георгиев, по прякор Водния, който бил с него на една маса на терасата на заведението. Той реагирал първосигнално и замахнал да удари Любомир Атанасов, но не успял да го нацели. Силовакът Франко Орцев, който е охранител към „Алфа Секюрити груп“, също се надигнал, но бил кьоркютук пиян и само блъснал авера си Красимир. Той пък политнал и повлякъл със себе си 25-годишната Г. Искрева и двама­та паднали в саксията.

При заформилия се пиянски търкал са обърнати масите и изпотрошени чашите и чинии­те. 15-годишният А. Искрев, който бил със сестра си през цялата нощ на дискотека, се разплакал. Служителка от пер­сонала натиснала паник-бутона и на място пристигнал пър­во екип на частната охранител­на фирма. Като видели, че тех­ният колега Франко е в епицен­търа на скандала, гардовете не се намесили веднага. На място пристигнала и полицейската патрулка, която прекратила ме­лето и прибрала участниците. От всички са снети показания, като инспектор Ромео Харалампиев състави акт за нару­шение на обществения ред на Красимир Георгиев, Франко Орцев, Любомир Атанасов и Г. Искрева, която работи като ка­сиер в бензиностанция.

Четиримата бяха доведени вчера след обяд в съда на де­ло за дребно хулиганство, ка­то охранителят Франко Орцев се появи гол до кръста. За да не се стигне до драстична гло­ба, приятелят му, който бе по- адекватен, изтича да му купи тениска от близкия магазин.

В хода на делото съдия Вла­димир Пензов разпита свиде­тели на екшъна, сред които и 15-годишният Алек, който бе изслушан в присъствието на майката, медицинска сестра. В правото си на последна дума Красимир Георгиев заяви, че се признава за виновен и съ­жалява за постъпката си. „Не знам защо се стигна дотук, ами… стигна се. Много алко­хол…“, каза той. Франко Ор­цев се извини на младата да­ма, която работи като касиер­ка в бензиностанция, на брат- чето й и на майка й. „Аз по принцип не пия. Една искра пламна след много алкохол“, каза той. Според полицаите той бил толкова пиян, че изо­бщо не разбрал как се е озо­вал в полицията.

Любомир Атанасов и Г. Ис­крева, които са висшисти по образование, казаха, че не ис­кат нищо от съда. Съдия Вла­димир Пензов определи нака­зание „задържане за 1 дено­нощие в полицията“ на Краси­мир и Франко, а Любомир и Гергана глоби със 100 лв.

Решението подлежи на об­жалване пред Окръжен съд.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене