Народният представител Георги Динев: Плазмата от човек, преболедувал успешно К-19, е един от най-надеждните и сигурни методи за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция

Скъпи приятели,

Живеем във време, в което повече от всякога трябва да бъдем единни, отговорни и добри. Време, в което почти всеки един от нас има свой близък, който се е сблъскал с КОВИД, Повече от всякога трябва да търсим начините, по които да си помагаме и да бъдем солидарни с тези, които в момента се борят за живота си в болничните отделения.

Затова още преди седмица ПП ГЕРБ стартира масова кампания за даряване на кръвна плазма. Плазмата от човек, преболедувал успешно К-19, е един от най-надеждните и сигурни методи за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, тъй като съдържа в себе си антитела, които организмът му е произвел при битката му с вируса.

Скъпи съграждани,

всеки един от Вас, който :
🩸успешно е преборил К-19 и е на възраст от 18 до 65 години ;
🩸е в добро физическо състояние ;
🩸не приемат лекарства ;
🩸и най-вече има желание ;
може да помогне, като безвъзмездно и доброволно стане дарител на кръвна плазма.

Към днешна дата това може да се случи само в Националния кръвен център по трансфузионна хематология в София. Надявам се, че в близките дни ще имаме такъв апарат и в Благоевград, което значително ще улесни дарителите.

Аз, като Народен представител, заедно с моите колеги от ПП ГЕРБ Петрич :

✔️Поемаме ангажимент по възможност да организираме записването на часове в Националния център по трансфузионна хематология за удобство на доброволците.

✔️Поемаме ангажимент да покрием транспортните разходи на желаещите да се включат в инициативата.

За допълнителна информация и съдействие :
0892 234 707 – Георги Динев
0889 486 969 – офис ПП ГЕРБ Петрич

🍀Бъдете здрави и се пазете🍀
#ДаСпасимЧовешкиЖивот

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене