Джамбазки: Когато тази пандемия премине, ще си проличи кои са истинските професии

Липсата на медицински персонал е най-големият проблем и си пролича по време на тази пандемия

Властта в ситуация на пандемия винаги може да се справя по-добре. Това заяви в студиото на „Здравей, България” евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Факт е обаче, че никой не знае как да управлява тази болест. Липсата на медицински персонал е най-големият проблем и той е системен за българското здравеопазване. Когато пандемията премине, ще си проличи кои са истинските професии – тези, които трябва да бъдат оценявани, посочи той.

Евродепутатът направи сравнение на ситуацията около COVID-19 в България и Белгия и предприемането на мерки.

Белгийската икономика и резерви са много по-големи от нашите. Там може да си позволят да затворят всичко и нищо да не работи. Тук обаче ще се закрият десетки средни и малки бизнеси. Хора ще останат на улицата. Ще се поставим между два огъня – заразата и безработицата. Трябва да се намери средният път, коментира зам.-председателят на ВМРО.

Всяка критика в настоящата ситуация Джамбазки посочи, че има основание.

Материално-техническата подготовка винаги можеше да се направи много по-добре като логистика и разпределение. Не можеш обаче да обучиш лекари за три месеца. В момента виждам как обучават санитари за сестри, само за да ги преквалифицират. Това все едно е фронтова линия, каза още той.

Относно доброволчеството си във Военномедицинската академия в София евродепутатът заяви, че упражнява дейността на санитарите и дава смени по график.

Ако постъпката ми беше ПР, щеше да се разбере преди три седмици, когато аз и моите съратници решихме да влезем, категоричен беше зам.-председателят на ВМРО.

За казуса с детските надбавки Ангел Джамбазки посочи, че от ВМРО настояват да има помощ за всички деца. Според него така държавата показва отношение към детето и семейството.

Размерът на добавката също е много важен. Необходимо е да се подпомага образованата и отговорна раждаемост, смята евродепутатът.

Джамбазки определи решението на ГЕРБ да отпадне помощта за всяко дете като грешка.

Не може да противопоставяш децата на полицаите, посочи той.

Целия разговор с Ангел Джамбазки гледайте във видеото>>>

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене