Connect with us

ВИДЕО

Председателят на ОбС Андон Тодоров отправи открит упрек към управлението на Томов и неговия екип като го определи като пълна трагедия на пресконференция днес

Published

on

ЧАСТ-I

ЧАСТ-II

Председателят на ОбС Андон Тодоров отправи открит упрек към управлението на Томов и неговия екип като го определи като пълна трагедия на пресконференция днес. Похвали се и с въвежднето на онлайн система за гласуване в ОбС и внесено предложение па промяна на реда за смяна на председателя на местния парламент.

Не пропусна да коментира и наболялата тема, свързана с коронавируса и липса на предсавители на ОбС в общинския щаб, за сметка на това пожела на всички журналисти да са здрави и да се пазят.
„За ковид отговаря Томов в Благоевград, ОбС няма нищо общо, той е шеф на щаба. Хора питат какво правят съветниците, изпуснахте града! А в този щаб няма никой от ОбС, а тук има специалисти, лекари. Те не бяха поканени да участват в щаба“,каза Тодоров.

Той не вижда адекватни решения от щаба и е категоричен, че институцията ОбС трябваше да бъде представител в този щаб. Това е довело до сигнали, че работата в двете институции не е като трябва и не е редно един човек да контролира по телефона двете институции.

„Знаете, за Томов този вирус беше измислен, анализира,че 200 човека в цялата област ще се разболеят, сезира прокуратурата за ковид в общината. Главният архитект беше в много тежко положение, едвам оцеля, а кметът дори не му пожела здраве, каза Тодоров.
Той обясни,че за сесията в петък няма конфликтни точки и се надява всичко да мине нормално.Имало е опасност общината да изпусне голяма сума пари около 600 000 лв.,но това няма да се допусне.

Томов не е бил спазил закона по ЗМСА и от инат не е назначил допълнителни хора в ОбС.

В петък в 9,30 часа в залата ще се представи нова система за онлайн гласуване, която е със софтуер,който е защитен за нормативни документи. По този начин съветниците ще имат право да гласуват с пръстов отпечатък,както в Народното събрание.Таблетите ще бъдат премахнати напълно.

Според Тодоров изпълнението на бюджета не е на нивото на което трябва да бъде. Намалямането на наемните цени е добро предложение,но закъсняло. Предлага окончателно решение на ОбС за наболялата тема с кортовете, да се създаде комисия от общественици и да се изпълнят решенията на местния парламент.

По повод новите назначения на юрист и техническа секретарка той обясни,че са за 6 месеца и са с изпитателен срок. Дълго време е търсен подходящ юрист. Тодоров опроверга и думи на Мария Стойнева, че младши юрист не може да се явява на дела, издаде и че след атаката юристката е искала да напусне работа.

„След приемане на промени в закона на ЗМСМА, се даде свобода на ОбС да си има реално собствена администрация и брой състав според нуждите. Моето мнение, е че за да се справят хората в нормален режим, трябва екипа да е като сега три технически секретари- експерти,  които да работят по преписки, една юристка която да прави становища и подготвя сесията. И един  адвокат на минимална сума на граждански договор, който да следи освен делата по съд и разни коренспонденции с институции, но и да подпомага работата на юристконсула.

Това е оптималният вариант за община с такъв обем работа. Затова следващата година закона ми дава право да сключа и договор с още един юрист – естествено граждански. И аз ще го направя“, добави той.

„Стойнева как започна работа в община млада,без опит, значи не бях виждал, потресен съм, да не се явиш на дела, да изпускаш срокове, сменяли се куриери, да изпуснат срока на делото, безотговорност, сега юрист да говори пълни врелии некипели, че младшия юрист не може да се явява на дела. Той има права, защитава си становище, такаче ние трябва на младите да помагаме“, каза още той.

ВИДЕО

Джамбазки: Няма да позволим поругаването на историческа сграда

Published

on

Северна Македония трябва да спре с поругаването на българската история

Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени. Няма да позволим поругаването на тази сграда. Ако искат пак да трошат, отново ще играе маркучът. Това каза евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3.

Той каза, че ако протестиращите са заявили мирно събитие, няма нищо лошо. Пред сградата на ВМРО вандалстваха и безчинстваха, а след като ги поляхме с вода се оказаха раними душици. Това беше опит да ги отблъснем по възможно най-щадящия начин.

Джамбазки се изказа крайно любопитно за един от протестиращите.

Единственият, който пострада, беше партиен лидер, който дойде в особено агрегатно състояние и си самопричини тротоарна екзема.

Не го назова, но се предполага, че говореше за Волен Сидеров, пишат от Канал 3.

Той подчерта, че всеки има право на мнение, всеки има право да иска оставка. Това е легитимно право. Но Джамбазки не вижда основание за това.

По отношение на работата си във ВМА той каза, че сега в болницата има хора от протеста. Той е доброволец-санитар във ВМА.

Не съм там, за да си правя реклама, затова и не го оповестих.

Политикът подчерта, че Северна Македония просто трябва да спазва договора за добросъсдство, за да влезе в ЕС. Те до момента тупат топката. Бяхме абсолютно прави, предвид омразата и антибългарската риторика, която се разрази там сега.

Паленето на държавни знамена е международен скандал.

Според Джамбазки, те трябва да прекратят фалшификацията на българската история и да спрат с езика на омразата.

На територията на Северна Македония живеят все още стотици хиляди, които имат българско самосъзнание. Трябва да признаят българската основа на техния език. Той е скептичен, че до месец нещата ще се променят в положителна насока.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Continue Reading

ВИДЕО

Цветан Цветанов: Последиците от COVID-19 ще са катастрофални

Published

on

Интервю на председателя на Републиканци за България Цветан Цветанов за Хасковската телевизия ETV.BG

Работните посещения, които правим със зам.-председателя Павел Вълнев са, за да посетим всички областни центрове и колкото може повече общини. Обявяваме представителите на структурите на Републиканци за България.

Говорим за актуалните теми, които вълнуват българските граждани. Най-важната тема е пандемията и мерките, които предприема българското правителство. За жалост се постигна хаос и България е в статистиката с най-критична ситуация и сме в списъка като 3 страна по жертви от COVID-19.

Виждаме, че тези 7-8 месеца след първата вълна Българското правителство просто не е направило абсолютно нищо, за да има ясен план за действие както се направи в много от европейските държави и смъртността не е толкова голяма.

Най-големият проблем е хаосът и оправянето на всеки самостоятелно. Това означава, че имаме огромен дефицит на доверие както към институциите и неспособност да се справят със ситуацията.

Предложението, което направихме от Републиканци за България с лекарския експертен съвет – те дадоха много ясни решения. За голямо съжаление те са много закъснели, но най-важното беше липсата на ясно идентифициране на болниците, които да бъдат обособени като ковид болници. Това създаде хаос и невъзможност дори плановите операции да могат да бъдат правени в специализираните болници.

Решението беше едно съгласно чл. 5 от ЗЛЗ ведомствените болници – Транспортна, МВР болница, ВМА и останалите по страната можеха да задоволят над 2/3 от легловата база, която беше необходима с експерти, лекари, оборудване на съответната техника и обезопасяването на живота и здравето на всички екипи, които работят. По този начин щеше да има и лесно финансиране, защото бюджетните лечебни заведения не са търговски дружества и въпросът можеше да бъде решен много бързо с решение и постановление на Министерски съвет.

Така НЗОК щеше да си свърши работа с Търговските лечебни заведения и всички тези планови операции, които трябваше да бъдат направени.

Последиците ще бъдат катастрофални за страната ни и съм убеден, че хората осъзнават този хаос и за голямо съжаление всеки е притеснен за живота и здравето на близките и на себе си.

Също така предстои една много тежка бъдеща седмица в парламента, където ще се гласува по всяка вероятност и Бюджета за 2021 г. Там също се правят ходове, които дават възможност да се купят бъдещи избори, но не и да се подготвим за тежките условия и предизвикателства, които ще имаме като последствия от COVID кризата, която я има в целия свят и в Европа респективно.

Изключително важно е да се знае, че в Бюджет 2021г. не е предвиден абсолютно никакъв буфер, което означава, че се залага много висока приходна част и същевременно се прави една много висока разходна част. Това означава, че икономиката и всичко работи по начина, по който е функционирал преди една година. Ситуацияте е подобна, дори по тежка от 2008 година, когато беше тежката финансова икономическа криза.

В бюджета, който беше направен от тогавашните управляващи беше предвидено точно да има сериозни приходи, да не се отчитат последствията от тежката финансово-икономическа криза и се бяха планирали много сериозни разходи. И когато 2009 г. приключиха парламентарните избори и имаше първи управленски мандат „Борисов“, където и аз участвах като вицепремиер и министър на вътрешните работи, ние видяхме, че разходната част е изпълнена – изпълнени са едни договори, но те финансово не са обезпечени.

Сега ни предстои да преживеем същото 2021 г. заради недалновидната политика на липсата на буфер в бюджета. Залагат се разходи, които са изцяло повече популистки отколкото да са дългосрочни и устойчиви, защото да заявиш пред българските пенсионери, че по бюджет се предвижда да има по 50 лв. до март месец е такова нещо и ако една политическа партия спечели ще продължи да ги дава.

Противопоставянето, което се направи с парите за детските надбавки – предвидени са като разход 300 млн. лв., за да има добавки за всички деца в България – това е справедливо, но не и да го противопоставиш след една седмица на медицинските работници и служителите на МВР. Това е разделяне на обществото в тази тежка ситуация.

Оценката за сегашното управление

Последните няколко месеца изцяло хаотична и популистка. Държавата респективно се управлява от джипка, а когато това се случва от министър-председателя по този начин това означава, че ние сме далеч от институциите – от символите на държавността. Има един или двама спътника до него и се слушат някакви самовлюбени изказвания за успехите и просперитетите, а никой не вижда, че в момента в селата хората изнемогват, никой не защитава българските производители. Това са политики, които трябваше да се направят точно от правителството, за да могат в условията на тежка криза като пандемията, която ще е с много тежки последици за икономиката да съхраним всяко едно работно място.

Да може да подпомогнем бизнеса и да гарантираме, че малкият и средният бизнес ще бъде съхранен.

В момента правителството си купува гласове като заявява, че ще увеличи заплатите в бюджетната сфера, но най-важно е какво правиш за бизнеса, защото той заедно с икономиката са тези, които осигуряват приходната част на бюджета. Разходната е най-лесно да я направиш, но ако нямаш приход не може да се осъществи.

Не се чувам с премиера Борисов откакто имаме диаметрални различия по евротлантическата ориентация на страната и поведението, което се демонстрира в момента. Не виждам смисъл да се водят каквито и да е било разговори.

Цялото интервю може да видите тук:

 

 

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen