Connect with us

Новини

„Зимните спортове укрепват вашето здраве“ е мотото на Министерство на туризма за сезон 2020/2021

Published

on

Месец преди откриването на зимния туристически сезон, Марияна Николова- вицепремиер и министър на туризма проведе работни срещи с общинското ръководство и с представители на туристическия бранш в Банско.
Преди деловата част на работното посещение в Банско, вицепремиерът извърши проверки за готовността на Банско да посрещне туристите през зимата. Тя констатира, че хотелите са въвели и спазват всички утвърдени санитарни предписания, а в ски-зоната са приложени единните противоепидемични мерки и указания за работа на ски съоръженията.
На срещата с общинското ръководство бяха поставени въпроси за подпомагане на общината от страна на държавата, заради тежките загуби през тази година, когато Банско беше единственият град в България под карантина. „Банско понесе икономически и имиджови щети, които е невъзможно да компенсираме със собствени сили. Очакваме да бъдем подпомогнати от държавата по адекватен и реципроцен начин”, заяви пред министър Николова зам.-кметът Стойчо Баненски. Той допълни, че сега Банско е може би най-подготвеният град и курорт, предвид опита, който беше натрупан по време на карантината и в следващите месеци. Министър Николова се ангажира да постави за разглеждане в Министерски съвет и в МРРБ исканията на общината.
На последвалата среща с представители на туристическия бранш бе дискутиран разработения от Министерство на туризма пакет мерки, които следва да бъдат спазвани стриктно от всички, предлагащи туристически услуги. Хотелиерите споделиха своите проблеми и поставиха въпроси, чието решаване е от компетенцията на туристическото ведомство.
Дискусията завърши с апел на министър Николова и общинското ръководство на Банско за обединение на усилията за провеждане на един добър зимен сезон.

 

 

Политика

Общинарите в Гоце Делчев гласуват размера на местните данъци в общината за следващата година

Published

on

Oбщинските съветници в Гоце Делчев ще гласуват размера на местните данъци за следващата година. Това ще стане на редовната им сесия, която се проведе в четвъртък.

На нея ще бъде взето решение за поемане на краткосрочен общински дълг с цел изграждане на инсталация за предварително третиране и инсталация за компостиране за депото край града. Местните парламентаристи трябва да дадат и съгласие за кандидатстване по програма „Красива България“ за саниране на детската градина в село Мосомище.

Continue Reading

Политика

Социалистите „отстреляха“ Кирил Добрев и в Габрово

Published

on

Падна и последният бастион на Кирчо Добрев – област Габрово, където неуспялият кандидат за председател на БСП все още имаше някакви мижави надежди за влияние.

На проведено заседание за избор на областен председател на БСП в Габровска област, минаваща за твърд на иронично наричания „син на партията“ Добрев, в гласуването за областен лидер Валери Митов отвя с 11 срещу 7 гласа протежето на загубилия позорно в прекия избор за лидер на столетницата Добрев.

Изборът беше между сегашния председател Николай Григоров, верен паж на Кирил Добрев, и Валери Митов – младежки председател на Габровското Младежко обединение на БСП.

Млад човек с инженерно образование и собствен бизнес в сферата на организиране на събитията, с желание и визия за промяна,
Митов срина в надпреварата приближения на Добрев.

Така

Добрев катапултира окончателно социалистическата си кариера

и бе низвергнат в област, където считаше себе си за гуру. Ударът идва само два месеца, след като като кандидат за поста председател на БСП Добрев претърпя фиаско дори в родния си град Гоце Делчев и в редица други райони, смятани за негова територия.

Преминалата не без емоции конференция, продиктувани от важността на избора, постигна очаквания резултат от тайното гласуване. Освен в полза на Валери Митов, вотът е и в полза на решителността за промяна в област Габрово, където на редовите партийци им бе писнало от позьорството на Добрев и неприкритите му далавери не без протекцията на управляващата партия в регион – ГЕРБ.

Близката до Добрев депутатка Кристина Сидерова, избрана от Габровската листа, станала жив символ на провала на Добрев – просълзена от загубата на последната крепост на ментора си, напуснала заседанието, разказват очевидци. За този форум ще се говори още дълго, коментират присъствали, тъй като ударът по малцината привърженици на Добрев в този регион, е знаков и

терминира илюзиите на „сина на партията“,

че е възможно да му е останало все още някакво влияние в редиците на съпартийците-социалисти.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen