Веселин Стаменов: От дарените през ХелпКарма пари за болницата в Гоце Делчев около 260 евро отиват за апартамента на Слави от Бяла Слатина?

Моментално Ротари Клуб – Гоце Делчев да оттеглят, кампанията “Докторе Благодаря”, от платформата на ХелпКарма! Не искам 9 процента от дарените от мен пари да вървят за апартамента на Слави от Бяла Слатина, който вземал 80 000 лева заплата от фондацията. Настоявам Ротари клуб – Гоце Делчев да обосноват идеята си да ползват ХелпКарма. Колко от дарените пари отиват за болницата и кога? Чакаме.
Това написа преди минути на своята фейсбук страница журналистът и известен писател Веселин Стаменов по повод скандала с кампанията на Ротари Клуб – Гоце Делчев и кампанията им в Хелпкарма. Обърнахме се към Стаменов, за повече разяснения и той коментира позицията си:
„Аз също съм дарил пари по тази каммпания. Направих го анонимно защото вярвам и разчитам на медиците от болницата в Гоце Делчев. От разследването на Мария Цънцърова установихме обаче, че девет процента от даренията отиват за издръжка на ХелпКарма. Значи от събраните чрез дарители  2865,58 €  до тук около 257 или 260 евро отиват за да „изплащат апартамента на Слави от Бяла Слатина така ли?“ Това за мен е морално престъпление…“ каза в добавък Стаменов по темата.
Преди дни той направи истински фурор със следният свой пост по темата:
„Младите и красивите. Бъдещето на България. Представям си заглавие в Капитал: Константин Кръстев създател на “Кредисимо” : Успехт ни се дължи на това, че помагаме на другите. В България богат и успял можеш да станеш, просто бъде уверен и вярващ в мечтите!” А мечтите на на тези от които е крал този тарикат са да оздравеят, да видят утрешния ден… Мечтата на майките да видят пораснали и здрави болните си деца, мечтата на слепите да прогледнат, на сакатите да станат от инвалидния стол. За този човек, те са просто инструмент за пари, хората са цифри, случаите им стръв за тези трогнали се да помогнат на човек в беда. Ето реалното лице на един мизерник, но до онзи ден пример за успял млад мъж. Сочен за пример, за ментор, за лъча надежда…Ако трябва да избирам дали да ме управляват Карибски пирати или да оставя животът си в ръцете на такива “млади и красиви”, ще избера пиратите…“
Изображението може да съдържа: 1 човек, meme и текстово съобщение
Todor Chervenkov, Мария Тодорова Мавродиева и 3 други

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене