Решено: МБАЛ Благоевград от утре става Ковид болница! Другите случаи- директно в частната болница „Пулс“

От сутринта до 12 часа приети 20 пациенти ,отделеният пълни, спешните медици претоварени Преди минути e приключило събрание в кабинета на шефа на МБАЛ Благоевград , д-р Огнян Митев, разбра Struma. com.

Темата е Ковид 19 и взрива на заболеваемостта в областния център. От сутринта до 12 часа в МБАЛ са приети 20 пациенти, всички отделения се превръщат в Ковид отделения.

Останалите случаи ще бъдат транспортирани в частната болница „Пулс“, която ще приема пациенти за лечение. Това е решено на събранието с цел осигуряване максимално добра грижа за пациентите, които не са с Ковид. „Проблемът е, че няма кадри, медиците окапват един по един, няма лекари, сестри и санитари, а и доброволци няма.

Въртят се хора на ротационен принцип, работят по две смени, нощните сестри и лекари остават до обяд и силите им са на изчерпване, коментираха лекари. Проблемът е сериозен, а броят на заразените непрекъснато расте. Личните лекари, угрижени за собствената си безопасност ,препращат всеки пациент в Спешно отделение, или ги съветват, ако се чувстват зле да викат линейка, линейките хвърчат на всеки 5 минути, ситуацията е крайно тревожна, а спешните медици ,чийто редици са оредели, са крайно натоварени . Отделенията са пълни, остват три, които могат да приемат пациенти. Очаквайте подробности

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене