Прецакаха евреин с имот край Батак

Съдът разпореди ново разследване срещу Пол Конърс, измамил Рони Соботка с 25 000 евро

Ирландски гражданин прецакал с 25 хиляди евро свой бизнес партньор от Израел. Пол Конърс бил управител на фирма „Югад пропъртис“ до 2007 година, когато била извършена промяна в ръководството и неговото място било заето от евреина Рони Соботка. Двамата планирали да закупят имоти в местността Долни казани край язовир „Батак“, където да реализират съвместен бизнес проект.

Двамата сключили договор за влог, според който Соботка поверява на Конърс сумата от 25 хиляди евро „на отговорно пазене“, съобщава „Марица“. С пари на Конърс било извършено геодезическо заснемане и геоложки доклад за имотите, които искали да купуват край язовира. В крайна сметка сделката се разсъхнала и останала само добро пожелание. Ирландецът обаче не върнал сумата от 25 хиляди евро. Евреинът Соботка натоварил адвокатите си да съдят некоректния партньор.

Пред магистратите Пол Конърс обясни, че му се полага комисиона, въпреки че сделката не била сключена. Освен всичко друго той направил и разходи по проучването на терена, изтъкнаха адвокатите на ирландеца. По случая бе сезирана и прокуратурата за извършено престъпление от чужденеца. От държавното обвинение прекратиха случая с твърдението, че няма данни Конърс да е нарушил закона, но преди ден Районният съд във Велинград върна делото за ново разследване. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене