В Благоевград всеки се спасява поединично от вируса, мерки няма, болниците и медиците изнемогват

Невероятно ,но факт. Навсякъде в държавата мерките срещу Ковид-19 се стягат, само в Благоевград се разпускат. То имаше една мярка –съкратиха работното време на заведенията до 21 часа, но в разгара на пандемията и нея я прекроиха от общината, като удължиха работното време до 23 часа.

Другите мерки са четене на правила за пазене по градската уредба и уж някакъв ред на пазара. И толкоз. Свършиха. В същото време по магазините и моловете е фраш от навалица. Хората пазаруват дрешки и подаръци за децата , купуват се коледни украси.И се пазарува за зимата. Дистанция няма как да се спазва, защото няма ограничения за броя на клиентите.

За маските няма какво да обсъждаме въпроса, всеки си ги носи както си възприема вируса. Едни вярват, други –не. Евтините кафенета също са пълни, както и заведенията по обяд където се сервира обедно меню. И там не се вижда голяма дистанция.

Празните да се сърдят на себе си, защото кафето е два лева, а пък някои заведения предлагат храна, която е некачествена и зле приготвена, за сметка на това пък цените им растат. Почна и опаковането на външните зони, които наричаме кочинки. Там как ще се диша от цигари, не е ясно.

В същото време в МБАЛ-Благоевград болницата е задръстена от болни. 130 легла са пълни, вече се поставят легла и в столовите на отделенията.

Персоналът не достига, хората са на ръба на силите.

В аптеките свършват основни антибиотици,защото стотици се лекуват по домовете, но не са малко и тези, които се презапасяват.

По хранителните магазини , особено кварталните никой не влиза с маски, не носят и продавачите, но е така, защото няма кой да ги проверява и контролира.

Затова и скоро Благоевград няма да излезе от червената зона, тук всеки се спасява поединично.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене