Д-р Румен Кондев: Много тежка ситуация в МБАЛ-Благоевград! Спешно се нуждаем от колегиалност и солидарност

МБАЛ – Благоевград прави невъзможното в битката срещу епидемията! 

Превърнаха столовата на вътрешно отделение в болнична стая,

благоевградските лекари се видяха в чудо с коронавируса, 100-те легла, които бяха разкрити, са заети, а броят на пациентите, които се нуждаят от хоспитализация расте. В извънредната ситуация се стигна и до извънредно решение – столовата на вътрешно отделение е преобразувана в болнична стая.

В нея на този етап са поставени две легла, има готовност и за още две, съобщи д-р Румен Кондев. Вчера той е минал на визитация в трите Ковид отделения, в които са настанени за лечение над 70 болни. В неговия екип е д-р Рабаджийски, който дава дежурства в спешно приемно отделение. От няколко дни с тях работи и хирургът д-р Николова, която остана да им помага, след като хирургичното отделение стана Ковид, а нейните колеги бяха преместени в отделението по урология. От вчера има още едно ново попълнение в лицето на д-р Костадинова, кадър на вътрешно отделение, която ще подкрепи борбения екип на д-р Кондев.

„За момента никого не съм върнал, телефонът ми непрестанно звъни с молба за помощ. Много тежка ситуация, легла ще се намерят, лекари няма. Спешно се нуждаем от колегиалност и солидарност“, заяви д-р Кондев.

Почти през цялото денонощие той е на първа линия, защото знае, че болните разчитат на него, а и като бивш военен лекар е обучен да се справя в екстремални обстоятелства. 203 нови случая на заразени с Ковид-19 бяха установени за едно денонощие в Пиринско, от които 98 само в Благоевград, по 2 в селата Бело поле и Логодаж и по 1 в Рилци, Българчево, Зелен дол, Еленово, Изгрев.

в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене