Connect with us

Бизнес

Ще има ли ски сезон по време на пандемия в Банско?

Published

on

В Банско хотелиери ще разчитат основно на български туристи за зимния сезон. Те заявиха и че са готови да помогнат за здравната система, която е претоварена заради пандемията, като предлагат хората от рехабилитационните центрове да се пренасочат в категоризираните спа хотели.

Така, според Рая Вълкова, ще се освободи здравен ресурс, който да помогне на болните от коронавирус, а и няма да има нужда да се освобождава персонал в хотелите. Миналата година по това време почти всички стаи в хотелите и къщите за гости бяха резервирани за предстоящия 8 декември и новогодишните празници. В обичайно най-посещавания от студентите зимен курорт Банско тази година бизнесът е притаил дъх. Резервациите са плахи, а рискът от повторно затваряне на държавата реален.

„По-бавно вървят записванията от предишни години предвид неизвестността. Това е едно от притесненията на бранша, липсата на хоризонт за развитие, т.е ние не можем да предвидим в момента, какво ще се случи следващия месец“, споделя Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско.

Част от хотелите и къщите за гости в района вече са готови с пакетите за 8 декември.

„Те са направени за тях, спрямо ситуацията която е, вече се взимат и предвид здравните мерки с разстояния“, казва Бистрин.

В къща за гости в разложкото село Горно Драглище студентският празник също е под въпрос, като никога досега.

Браншът в района на Банско и Разлог е съпричастен към идеята за карантиниране на хора в хотелите, но не вярват това да помогне в борбата с пандемията.

„Идеята не е лоша, защото по този начин ще се облекчи здравната система и болниците, но смятам, че трябва да се прецизират и детайлизират предложенията, т.е. човекът, който е собственик или мениджър на хотел, да може да прецени какви ще бъдат позитивите и негативите последствие за този хотел, защото на всеки е ясно, че този хотел после ще бъде избягван от туристи и това трябва да бъде обезпечено“, обясни Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско и зам.-председател и на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска.

И все пак, ако студентски празник има, браншът обещава да не пипа цените, въпреки повишените разходи за дезинфекция./bTV

Бизнес

КРАСИВА И АМБИЦИОЗНА! „Мис Македонско девойче“ Л. Пейчева влиза в бизнеса

Published

on

КРАСИВА И АМБИЦИОЗНА! „Мис Македонско девойче“ Л. Пейчева влиза в бизнеса, докато е студентка, ще вдигне детски център в собствен имот в родния си град Гоце Делчев

Красива и амбициозна гоцеделчевка, завършила само преди 2 г. местната гимназия и в момента студентка по туризъм, без всякакво притеснение от сложната в момента обстановка в цялата страна в рамките на 2 седмици регистрира фирма и стартира процедура поизграждане и оборудване на детски център в родния си град. За име на фирмата с капитал от 100 лв. Лора Димитрова Пейчева е избрала „Лона инвест“ ЕООД, а за бъдещия си център – „Щастливко“.

Инвестиционното предложение на младата бизнесдама предвижда бутане на стара къща, намираща се на неин парцел от  297 кв.м в Гоце Делчев, и изграждане на двуетажна сграда с площ 85 кв.м и предназначение за детски център. На първия етаж Пейчева е планирала общо помещение за колективни игри, санитарен възел, кухня, котелно помещение и офис за персонала, а на втория – три стаи за тематични групови занимания, стая за отдих, санитарно помещение и тераса. Младата жена е съобразила, че оборудването трябва да е обезопасено съгласно българското законодателство спрямо възрастовата група, която ще го ползва – от 3 до 6 г. и ученици от началните класове.

Лора се прочу в родния си град през 2017 г., когато като зрелостничка спечели наградата на националната женска организация на ВМРО вXII издание на уникалния по рода си конкурс „Мис Македонскo девойче“. На сцената тогава Лора се яви с македонска народна носия от реквизита на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци в родния й град и спечели короната в оспорваната надпревара на още 15 красиви български момичета. Наградата й бе връчена лично от зам. министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Continue Reading

Бизнес

Лазерна епилация Благоевград

Published

on

Скъпи приятели, в естетичен център д-р Балабанов получавате най-добрата лазерна епилация с диоден лазер от последно поколение, с FDA сертификат за безопасност и ефективност-Venus Velocity.

Защо да изберем Venus Velocity?

✅ Ефект още от ПЪРВАТА процедура.

✅ Комфорт по време на процедурата, благодарение на ПАТЕНТОВАНАТА система Real Time Cooling.

✅ Изключителна мощност от 2400 W

✅ Най-големият накрайник в индустрията – 7 см. позволява обработване на голяма площ за по-кратко време.

✅ Контрол на температурата на апликатора 1000 пъти в секунда.

➡️ Направете своята безплатна консултация и запишете час на 0897078663

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen