Прогноза за времето – 7 ноември (събота)

Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 14°

В събота времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, но преди обяд на много места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 14°.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, значително по-високо от средното за месеца, съобщи за „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево и максимална температура 21 градуса.

Над Черноморието ще има мъгла или ниска облачност, която в следобедните часове ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 5°.

В неделя и понеделник вятърът ще е слаб, с източна компонента, в отделни райони временно ще е и почти тихо. В равнинната част от страната след полунощ и до сутринта ще се образува мъгла или значителна ниска облачност, които на места, повече в понеделник, в Дунавската равнина и източните райони ще се задържат по-дълго, от тях ще преръмява; дневните температури там ще остават до около 10°, в останалите райони, където около и след обяд ще има и слънчеви часове, максималните ще са до 15°-17°. В планините и припланинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло за ноември.

Във вторник над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, с по-ниски дневни температури, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще над Югозападна България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене