Връщат „зеления коридор“ за възрастните

Националният оперативен щаб предлага удължаване на мерките след 12 ноември, като те трябва да останат поне до края на месеца. И настоява за затваряне и на прогимназиите в най-тежко засегнатите области.

„Време е да помислим за ограничаване на ресторантите и кафенетата с вечерен час до 21-22 часа. Очевидно това дава резултат в Европа. Офисите да работят до максимум 50%, а тези, които могат да работят дистанционно, да бъдат задължени да го сторят“, каза доц. Ангел Кунчев.

При настоящите данни за взривовете у нас епидемиологът е на мнение, че цели области е необходимо да затворят училищата от пети клас, както и да се преустановят всички извънкласни дейности извън паралелката, включително от 1 клас.

Възстановяване на зеления коридор в магазините от 08,00 до 10,00 часа за възрастните хора над 65-годишна възраст също се предвижда.

Но този път, за разлика от март, НОЩ е на мнение, че трябва те да се ограничат да не пазаруват след този час.

Доц. Кунчев предлага и спешни правомощия на здравния министър да командирова медици от различни структури. Идеята е специалистите от доболничната помощ да се включат в борбата, за да може здравната система да удържи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене