Борисов: Няма да затваряме държавата

Премиерът Бойко Борисов се вкючи на живо във Фейсбук, за да коментира ситуацията с коронавируса. Самодисциплината само ни спасява, държавата няма да спира, обяви Борисов и призоваха хората да се пазят, за да не се заразим повече от необходимото.

“Лъжците това искаха – пуч. Искаха държавата да срути, да обвинят Борисов, да правят президентска република”, каза още премиерът.

“Искам да поздравя всички сайтове с вуду магиите и измишльотините. Как не ви е срам. Няма да бъде затваряна държавата – сега като ръководител се чувствам най-сигурен”, добави още той и обясни, че според него здравите трябва да работят, а заразените да се карантинират. “Болните веднага да се лекуват. Затова усилихме болници, полицаи, огнеборци и всичко”, обясни премиерът. По думите му в началото не е била ясна ситуацията и затова е била затваряна държавата. “Даде ефект, но сега знаем какво е. По 500 оздравяват – трябва да работят. Психиката на хората трябва да се стабилна”, каза още той. “Гладен няма да оставя никого. Не се подвеждайте по лъжците, те това искаха – пуч. Да няма парламент, да не могат да се взимат решения, държавата да се срути и после да обвинят Бойко и да обявят президентска република. Няма да стане”, заяви премиерът. “Силен съм, чувствам се достатъчно уверен да уверявам хората да преодолеят вируса”, добави още Борисов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене