Срам! Любен Татарски оставя служебният си депутатски апартамент в пълна кочина

Любен Татарски

Любен Татарски

Ужасяваща кочина, червеи, мишки, молци, гъгрици и огромни хлебарки са завъдили депутати от 42-рия състав на Народното събрание. На страшната гнусотия се натъкнали хигиенистките от законодателния орган, заети да стегнат ведомствените блокове преди идването на пресните лица от провинцията наесен след изборите. Чистачките били пратени още преди седмица, за да излъскат до основи плочките и килимите.

„Не уборка, на някои от жилищата им е необходим козметичен ремонт”, оплакали се те съвсем наскоро. Гледката в апартаменти на вече бивши народни избраници била шокираща – според санитарките те не били почиствани през целия мандат. Огромни паяжини, вълмета с прах под мебелите, купчини хартии, хлебарки в кухните и следи от мише настъпление били само част от ужасиите, които иначе спретнатите костюмари оставили след себе си. Някои изпочупили и част от инвентара, за което ще плати държавната институция.

В действителност много от ведомствените блокове на парламента са в окаяно състояние и затова много от предишните депутати от провинцията отказваха да се нанесат в тях макар и срещу символичен наем. До последно имаше законотворци с ключове от стаи в хотел „Рила”, снабдени специално с климатик.

С бъдещите им колеги ситуацията ще е подобна – особено след погрома, който са оставили в блоковете в кварталите „Гео Милев”, „Изток” и „Мотописта”. Най-добре стопанисвали жилищата дамите в политиката – след тях дори не се налагало минаването с парцал. Самотните мъже,  обаче нехаели нито за хигиената на местата, където спят, нито им пукало как изглежда немарливото им поведение в чуждите очи. Такива са разложкият депутат Любен Татарски, Камен Костадинов от ДПС и ред други техни колеги.

„От кумова срама можеха да ни дадат по някой лев, да им почистим, преди да си тръгнат, за да не берат после неудобството от информацията колко мърляво са живели”, цъкат с език хигиенистките на парламента. Те се натъквали често и на тонове папки с документи, зарязани от вече бившите обитатели на жилищата. Намирали и лични вещи, които непременно връщали за съхранение във ведомствените складове, за да може да се върнат при собственика, ако се сети да си ги поиска.

Източник : Вестник „Галерия“

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене