След близо двучасова гонка над 200 килограмовия „Цар на Родопите падна”, с помощта на кучето Бък и повален от точния мерник на Даниел Кумбаров от Кочан

 

Драматично но сладко  „сефте „на ловния сезон направиха в събота ловджиите от ловната група на сатовчанското село Кочан , председател на която е заместник директора на ДЛС-„Дикчан“ – Сатовча ,Здравко Камбошев.

В кадемлийската за групата събота те  ловуваха в местността „Падибога“ къдетно попаднаха на голям като мечок  над 200 килограмов глиган  търсен от местните ловджии още от миналата година .

Гонката на  големия глиган който се оказа и с уникален трофей  продължила около два часа . На следата му попаднало умното  куче на председателя на групата Здравко Камбошев което пострадало от големите зъби на глигана .“Не е голяма раната и Бък ще се оправи бързо“ каза по – повод инцидента с кучето му Здравко Камбошев .Така благодарение на Бък  и бързата реакция на точния мерник Даниел Кумбаров“ Царя на Родопите“ бе повален .

От ловната група споделиха че уникалния трофей на големия глиган ще бъде съхранен като гордост  на групата  и вероятно ще краси  Ловният  дом или ще стане част от ловните изложбени трофеи на ДЛС-„Дикчан“ – Сатовча .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене