Наталия Таранинова от СУ Хаджидимово отново с награда – този път от националния конкурс „Яна Язова“ – гр. Лом

Поети и писатели от различни краища на страната, отличени в националния литературен конкурс „Яна Язова“, бяха наградени на церемония в Лом.

Първа награда за разказ бе присъдена на Елена Немска от Габрово за „Най-голямото вълшебство“. Наталия Таранинова от град Хаджидимово получи втора награда за творбата „Майка“, а Таня Томова от Свиленград е отличена с трета награда за разказа „Годината 2184“.

Наградата на Наталия е парична в размер на 150.00, книга и грамота. Тя не успя да присъства на церемонията заради COVID 19 и дългото разстояние, но наградата й – една част, бе преведена по банков път, а другата получи чрез куриер.

Две са специалните награди, които се присъждат на Мирослав Милев от Пловдив за „Жадният“ и Моника Иванова от Лом за „Илюзия“.

Наградите са осигурени от Община Лом, Народно читалище „Постоянство 1856“ и „Ломско пиво“АД.

„Месец октомври се оказа късметлийски за мен и моите ученици. Обрахме наградите от редица конкурси за последните 2-3 седмици. В очакване сме на резултати от други три конкурса и се надявам, че и там учениците ми ще се разпишат с престижни награди“, сподели  пред Топ Преса старши учител.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене