Прогноза за времето – 1 ноември (неделя)

Очаква ни слънчева и прохладна неделя

Ще ни изненада ли времето през новата седмица

Днес (неделя) облачността ще продължи да се разкъсва, още преди обяд над много райони до предимно слънчево време. В сутрешните часове все още на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слабо. Ще духа слаб в източните райони умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за ноември, сочи прогнозата на НИМХ.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево и 20 градуса максимална температура.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността главно преди обяд над северните райони, но валежи са малко вероятни. Вятърът преди обяд все още ще е умерен и силен, след обяд ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще са 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. В сутрешните часове все още на отделни места в Рило-Родопската област е възможно да превали. Вятърът ще отслабне, след обяд ще бъде до умерен от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 0 градуса.

В понеделник вятърът ще стихне, ще преобладава слънчево време, през деня ще се затопли и максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, но сутринта ще бъде доста хладно с минимални температури между 1 и 6 градуса. По-късно през деня от запад отново ще започне увеличение на облачността.

Във вторник над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, на места в Западна и Централна България ще превали дъжд. Сутрешните температури ще се повишат, а дневните слабо ще се понижат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене