Connect with us

Таблоид

80-годишна лекарка продължава да работи в „Червена зона“ на коронавируса

Published

on

Д-р Вера Донева има 45-годишен стаж като физиотерапевт в Благоевград

blob:https://www.bgonair.bg/8b0dca6d-4572-4699-805c-bd09f8ee9956

Лекарка на 80 години продължава да работи активно, въпреки рисковата си възраст в условията на коронавирус. Д-р Вера Донева лекува в болница, в една от червените зони-Благоевград.

При хроничния недостиг на медиците в цялата страна и особено в провинцията, лекарите, медсестрите и санитарите на преклонна възраст, които остават на поста си, са много и често работата им може да се определи по-скоро като героизъм. Рядко, обаче, специалистите в напреднала възраст получават публично признание.

За д-р Донева обществото извън Югозападна България научи малко случайно, след като във Фейсбук я похвали нейният племенник бившият министър Трайчо Трайков:

„Моята стринка Верче е лекар в болницата в Благоевград. Питам я не я ли е страх насред червената зона, а тя се смее -ако всички ги е страх, кой ще работи. Преди няколко дни стринка Верче стана на 80 години, но казва, че ако си тръгне и отделението си отива“.

За Трайчо Трайков това е стринка Верче. За колеги и пациенти е д-р Донева. Лекар със своя история, но и илюстрация на цялата ни здравна система.

Родена е в Деня на лекаря – 19 октомври. Останала сирак като дете: „Първо майка ми е починала, съвсем малка съм останала в детска градина още, в пансиона и баща ми беше болен, апандисит имаше, но тогава нямаше антибиотици и от това почина и тогава още малка бях, но просто си бях решила, че един ден като порасна, ще стана лекар“. История на един човек със сбъдната мечта и 45-годишен стаж като физиотерапевт.

Помага на възрастни хора, както и на такива претърпели инциденти. Сега идват по-малко пациенти – страх ги е. А нея? „Не, не, за какво да ме е страх, като спазваме все пак правилата, с маски, горе долу отстоянията, няма нищо страшно“.

Призовава „всеки на своето място да си свършва работата добре и да не се притеснява от сегашната ситуация“. Ще работи „до когато имат нужда от мене, ако нямат – ще си отида”.

Таблоид

ВиК – Благоевград предупреждава за опасност от замръзване на водомерите

Published

on

Във връзка с настъпилото застудяване и очакваните минусови температури през следващите месеци, “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград напомня на своите потребители, че е необходимо водомерните възли и водопроводните инсталации, които са на открито, да бъдат зазимени.

Тръбите и крановете трябва да се изолират с материал, който не поемат влага. Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се обитават през зимния сезон, както и водомери, разположени в мазета и части на жилищни сгради, които не се отопляват.

Препоръчително е прозорците на съотвените помещения да се уплътнят, а вратите да се затварят плътно. Освен това, трябва да се изолират от студа водомерните шахти.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград информира, че не е препоръчително външни чешми да бъдат оставяни течащи през зимата.

Continue Reading

Таблоид

Тъжно! Ковид-19 погуби още един млад мъж в Благоевград

Published

on

КОВИД-19 погуби още един млад мъж  в Благоевград – Георги Кафеджийски. Той беше баща на две дъщери – Михаела и Ана-Мария, а съпругата му Анита е бивш пиар на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград.

“Отиде си моят, Жоро! Не можа да пребори коварната болест Ковид. Остана само светият спомен за щастливите дни, в които бяхме заедно. Никога няма да забравим добротата и обичта, с която ни даряваше. Ти беше най-добрият съпруг и баща за пример! Почивай в мир и да е светъл пътят ти! Обичаме те!”, написа тя в личния си профил.

Екипът на Топ Преса изказва съболезнования на семейството и близките.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al