Скандал! Председателят на ОБС- Благоевград Андон Тодоров: Временният кмет Румен Томов за пореден път не спазва закона!

Една от причините за отлагането на поредното заседание на Общинския съвет в Благоевград е пандемията от COVID-19, но отдавна в работата на Общинския съвет има сериозен проблем с липсата на сътрудници.

По принцип документите за заседанията на съвета, на комисиите, оформянето на решенията и на протоколите са необходими четирима сътрудници. От пролетта съветът няма и юрист. Няма възможност да се работи, защото всяко решение може да се отмени или от съдебна институция или от областния управител, а при липсата на юрист такава възможност съществува.

Председателят на Общинския съвет Андон Тодоров подчерта в интервю за Радио Благоевград, че досега са написани няколко писма до кмета на община Благоевград Румен Томов, но досега няма отговор. Има мълчалив отказ при положение, че кметът е длъжен да изпълни всяко решение на съвета. По закон дейността на всяка общинска администрация става под ръководството на Общинския съвет.

И още: предстои председателят на съвета да сигнализира прокуратурата за съдбата на зелените площи в района на парка Бачиново. Има решение на съвета за мораториум върху строителството, а се оказва, че има планове за строителство в този район. Развръзката предстои.

Чуйте разговора на Иван Лазов с председателя на Общинския съвет в Благоевград Андон Тодоров:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене