Журналистите питат за наказателното производство за ПТ- то , отнело живота на журналиста Милен Цветков. Прокуратурата отговори !!!

Съобщение на Софийска градска прокуратура по повод постъпили журналистически запитвания относно наказателното производство за пътнотранспортно произшествие, отнело живота на журналиста Милен Цветков

Софийска градска прокуратура е приключила предявяването на материали по наказателното производство за извършено тежко престъпление по транспорта, отнело живота на журналиста Милен Цветков. Всички събрани в хода на разследването доказателства са предявени на пострадалите лица, както и на обвиняемия К.Н. и неговия защитник.

Деянието е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от НК – умишлено предизвикано пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Материалите по делото, събрани в 25 тома, са били предявени на обвиняемия и неговия защитник на посочените от тях четири дати в периода 12.10.2020 г. – 27.10.2020 г. Те са направили осем искания, сред които отводи на вещи лица, разпити на свидетели, които вече са били разпитани и други процедурни искания.

Впоследствие, след приключване на предявяването, е постъпила нова молба от К.Н., в която той е заявил намерението си да формулира и допълнителни искания. Наблюдаващият прокурор незабавно ще се произнесе по направените искания, бележки и възражения. Едва след това ще бъде възможно да се пристъпи към внасяне на обвинителния акт в съда.

Междувременно защитникът на К.Н. е внесъл в съда молба за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Предстои Софийски градски съд да се произнесе по направеното искане.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене