Националния печат

печат

“Труд”

Свърши 6-валентната ваксина за бебета

Свърши шествалентната ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит (детски паралич), хемофилус инфлуенце (бактерията причинява отити и пневмонии при децата) и хепатит В, алармираха майки. Новината пред „Труд“ потвърди главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

“Стандарт”

Вдигат нова Мизия

Нова Мизия ще бъде вдигната след потопа. Багери ще срутят опасните сгради. Здрави къщи ще бъдат изградени, но на баирите над града. 350 постройки са вече маркирани с червен кръг за събаряне. Така са постъпили в румънско село след опустошително наводнение през 2007 г., като за целта използвали европари. Мизия може да кандидатства за средства от Брюксел, ако щетите надвишат 41 млн. евро, стана ясно след посещението на еврокомисар Кристалина Георгиева и МВР шефа Йордан Бакалов в удавения град вчера.

Бойко осъди Волен за 200 000 лв.

Бойко Борисов осъди Волен Сидеров за клевети. Лидерът на „Атака“ ще трябва да плати близо 200 000 лева за изречени неистини в интервю за столичен всекидневник. Това стана ясно вчера от решение на Софийски градски съд. Делото е заведено преди повече от година. Сидеров ще трябва да плати 50 000 лева, защото е казал, че Борисов е „покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки“.

“Сега”

Здравната каса обвини за ада с опашките „недисциплинирания народ“

Личните лекари, „недисциплинираният български народ“ и критичните публикации в медиите са причина за струпването на близо 2 млн. души на опашки в жегата пред районните здравни каси, за да изпълнят бюрократичната процедура по заверка на рецептурните си книжки. Това стана ясно от обяснение на пресцентъра на касата, направено пред „Сега“. До хаоса се стигна, защото касата трябва да въведе 4-значни кодове на лекарствата по инструкция на ЕС. В действителност цялата работа е заради дописване на една цифра.

Шест министри са декларирали несъвместимост с поста

Шестима от служебните министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат, става ясно от декларациите им за конфликт на интереси. По закон те трябва да отстранят проблема до 1 месец.

“24 часа”

4263 отсъствия навъртели депутатите за 1 г. мандат

4263 неизвинени отсъствия имат депутатите за година и два месеца работа на 42-ото народно събрание. Това става ясно от справката по месеци, публикувана в сайта на парламента, която „24 часа“ обобщи. За сравнение – за 3,5 г. мандат на 41-ото НС депутатите са натрупали общо 4200 неизвинени.

3-ма в битка за лидер на реформаторите, ще го избира и гражданска квота

Трима ще се включат в надпреварата за председател на Реформаторския блок. Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви официално днес, че иска да поведе съюза, след като преди дни част от Гражданския съвет разпространи подписка в негова подкрепа. В надпреварата се включва и шефът на СДС Божидар Лукарски, който вече е номиниран от НИС на партията.

“Монитор”

Българинът отива да живее край морето

Българинът вече предпочита морето не само за почивка, а все по-често и за живеене. От 35 града, в които се е увеличило населението през миналата година, 16 са в областите Бургас и Варна. Това показва справка на Националния регистър на населените места (НРНМ) в НСИ.

Спасиха живота на бебе с уникална операция

Животът на бебе беше спасен с уникална операция в университетската спешна болница „Пирогов” вчера. Хирургическа интервенция от този тип се извършва за пръв път в Югоизточна Европа.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене