Полицаите протестираха в Благоевград

Полицаите в Благоевград излязоха на протест пред сградата на полицията. Те настояват за увеличение на заплатите.

Целият наличен състав на ОД МВР-Благоевград излязоха на протест днес в обедната почивка под мотото “Заедно можем повече”. Те искат справедливо заплащане като служители на първа линия в борбата с COVID-19.

Служители на Гранична полиция и пожарникари подкрепиха колегите си полицаи. На място бе и председателят на СФСМВР Валентин Попов. Акцията на полицаите бе подкрепена и от протестиращите над 100 дни в Благоевград с искане оставките на Борисов и Гешев. Те бяха със щитове и униформи: “Милиция”.

„Подкрепяме протеста на полицаите за по-добри условия на труд, системата на МВР се нуждае от реформи, за да станат всички полицаи, а не милиционери както сега“, каза протестърът Спас Митев. Според него полицаите работят при непродуктивни условия, които са причина за ниската ефективност.

„Надяваме се, да се стигне до компромисно решение, относно настояването ни за увеличение на заплатите на служителите в системата на МВР с 30 %. Ще отидем на срещата с министъра на вътрешните работи насрочена за 2 ноември, въпреки това, засега не отменяме готовността ни и за националния протест, обявен за 8 ноември”, обяви Валентин Попов, председател на Синдикалната организация на служителите в МВР.

Предстоят срещи на синдикатите с вътрешния министър. В случай, че не бъдат постигнати взаимни компромиси се предвижда национален протест на 8 ноември.

Протестът бе подкрепен и от вечните протестиращи, облечени като полицаи.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене