Connect with us

Таблоид

Нинова в атака към ГЕРБ: Стига оправдания с миналото, чекмеджето с пари го гледаме днес

Published

on

През 2008 г. не съм била заместник-министър, а в настоящето виждаме чекмедже пълно с пари и постолет до главата на премиера.

 

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова по време на дебата по промените в Наказателно-процесуалния, предаде “Фокус”.

“Казвам се Корнелия Нинова, а не Сергей Станишев. Ако искате след 11 години управление все още да се оправдавате с миналото, останете си там. Сега сме 2020 г. и държавниците трябва да мислят за настоящето и бъдещето. Това, което виждат в настоящето е чекмедже пълно с пари и пистолет до главата на премиера, за да ги пази”, допълни още Нинова.

 

“Да се върнем към разглеждания законопроект – промените в НПК и Законът за съдебната власт. В много голяма степен това е юридически и правен въпрос. В още по-голяма степен – това е държавнически въпрос. Уважаеми български граждани, европейските средства, които получаваме, са изключително важни за растежа в икономиката и за подобряване на социалните условия на живот. Още по-важни ще бъдат в следващите години, когато ще бъдат полезни на страната ни за възстановяване от COVID кризата. Кой е един от най-големите проблеми на България по време на управлението на ГЕРБ – корупцията”, посочи Нинова.

Тя даде пример с последния доклад за наблюдение на върховенството на закона и в резолюцията на ЕП.

“Предстои ни средствата, които получаваме от ЕС да бъдат обвързани с върховенство на закона. Европейските прокурори, които ще избират държавите членки ще се занимават точно с този въпрос – как се харчат европейските средства. Изключително важно е кой ще представялва България в европейската прокуратура. Още по-важно е как ще бъдат избрани тези хора. Как ще изберем безспорни авторитети, професионалисти, свободни от зависимости и честни магистрати. Как ще гарантираме техния прозрачен избор. Предложението, което прави Министерският съвет отговаря – никак. Предложението на Министерския съвет гласи – в прокурорската колегия, извършва подбор на кандидатите за европейски делегирани прокурори и толкоз”, заяви още лидерът на БСП.

Нинова попита и кой ги предлага.
“Ние няма да подкрепим този законопроект не само защото не отговаря на тези въпроси, защото е опасност.

Първо, българските европейски прокурори да се излъчат непрозрачно, но по-голямото, ако не мислите партийно и конюнктурно, а държавнически и извън рамките на един мандат, ще се сетите, че най-големият проблем на политиката днес е недоверието на хората”, категорична е лидерът на БСП.

Таблоид

От днес! Вечерен час за непълнолетните в община Гоце Делчев

Published

on

Заместник-кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев издаде заповед относно някои мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 в община Гоце Делчев.

В заповедта се посочва, че във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в община Гоце Делчев и област Благоевград, увеличения брой на жителите на общината диагностицирани с коронавирусна инфекция, запълнения капацитет на отделенията в МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД с пациенти с COVID-19 на територия на община Гоце Делчев, за периода от 00.00 ч. на 01.12.2020 г. до 21.12.2020 г.: сключването на граждански бракове ще се осъществява в присъствието на съответното длъжностно лице по гражданско състояние, встъпващите в брак, техните свидетели, фотограф и гости в залата до 10 души, при спазване на физическа дистанция от 1.5 м, както и всички противоепидемични мерки.

Забранява се излизането на непълнолетни лица за времето от 21.00 ч. до 06.30 ч. без основателна причина – посещение на личен лекар, лечебно заведение, аптека и магазин за хранителни стоки.

Continue Reading

Таблоид

Нова слука за Втора ловна дружинка от Туховища

Published

on

Отстреляха глиган и вълчица

Седмица, след като отстреляха две диви прасета за един ден, при това едното трофеен глиган, хората на Адем Цингарев от Втора ловна дружинка в село Туховища отново се похвалиха с богат улов. Този път те са отстреляли глиган, тежащ 153 килограма, и 40-килограмова вълчица.

Глиганът е повален от Мехмед Фърговали, а вълчицата – от Джемал Билюкбаши.

Мястото на действието е същото – местността Орела.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al