Connect with us

Таблоид

Гимназиите в област Благоевград са готови за онлайн обучение

Published

on

От днес учениците в гимназиален етап на образование, преминават на дистанционно обучение. Според заповедта на министъра на здравеопазването онлайн обучението в страната ще бъде за срок от две седмици.

В Природо-математическата гимназия в Благоевград присъствено продължават да се обучават учениците от 5, 6 и 7 клас. Всички останали са на дистанционно обучение.

Още вчера е издадена заповед, с която организацията на учебното време е променена за децата от прогимназиалния етап, обясни пред БНТ един от зам.-директорите Петя Въчкова. Те ще учат от 8 сутринта, вместо от 14 часа.

Всички деца са здрави, няма болни при малките. Има две учителки под карантина, един заразен учител и трима в болнични поради други заболявания. Отсъстващите учители са заменени благодарение на банка кадри.

Другият зам.-директор Йордан Цветанов каза, че учителите са оборудвани с преносими компютри, таблети и настолни компютри.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов обясни, че заповедта на министъра засяга 56 училища на областта и почти 13 000 ученици.

Всички училища са в готовност за обучение в електронна среда.

Таблоид

ВиК – Благоевград предупреждава за опасност от замръзване на водомерите

Published

on

Във връзка с настъпилото застудяване и очакваните минусови температури през следващите месеци, “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград напомня на своите потребители, че е необходимо водомерните възли и водопроводните инсталации, които са на открито, да бъдат зазимени.

Тръбите и крановете трябва да се изолират с материал, който не поемат влага. Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се обитават през зимния сезон, както и водомери, разположени в мазета и части на жилищни сгради, които не се отопляват.

Препоръчително е прозорците на съотвените помещения да се уплътнят, а вратите да се затварят плътно. Освен това, трябва да се изолират от студа водомерните шахти.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград информира, че не е препоръчително външни чешми да бъдат оставяни течащи през зимата.

Continue Reading

Таблоид

Тъжно! Ковид-19 погуби още един млад мъж в Благоевград

Published

on

КОВИД-19 погуби още един млад мъж  в Благоевград – Георги Кафеджийски. Той беше баща на две дъщери – Михаела и Ана-Мария, а съпругата му Анита е бивш пиар на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград.

“Отиде си моят, Жоро! Не можа да пребори коварната болест Ковид. Остана само светият спомен за щастливите дни, в които бяхме заедно. Никога няма да забравим добротата и обичта, с която ни даряваше. Ти беше най-добрият съпруг и баща за пример! Почивай в мир и да е светъл пътят ти! Обичаме те!”, написа тя в личния си профил.

Екипът на Топ Преса изказва съболезнования на семейството и близките.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al