Прогноза за времето – 29 октомври (четвъртък)

Какво време ни очаква в последните дни на месец октомври

Днес ще бъде предимно облачно, в Северна България и мъгливо. На места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, в Родопите и югоизточните райони ще има значителни валежи, в отделни райони с гръмотевици, сочи справка в сайта на НИМХ.

Над крайните западни райони ще има временни разкъсвания и намаления на облачността.  Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е предимно слаб. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ше е с променлива облачност и максимална температура 22 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд, в отделни райони те ще са значителни и придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат около 17-18°. Температурата на морската вода 19-20°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно. На места ще има слаби валежи от дъжд, в Родопите, Странджа и Сакар се очакват по-значителни количества. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

В петък валежите ще продължат в Източна България, като по-съществени се очаква да бъдат в североизточните райони, а температурите още малко ще се понижат и ще бъдат между 13° и 17°.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене