Нова организация на движението в „Старинния квартал” на Банско

Във връзка с обезпечаване на обществения ред и контрола на движение и паркиране в Стария град в Банско кметът на Банско Иван Кадев издава забрана за спиране, паркиране и преминаване на моторни превозни средства в зоната – „Старинен квартал“ – Банско.

На входовете и изходите ще бъдат поставени съответните забранителни знаци. Разрешено ще бъде преминаване на автомобили само на живущи в старинния квартал на Банско. За тях ще бъдат издавани специални пропуски, които ще се издават от общинска администрация Банско.

Собствениците на търговски обекти и заведения  ще могат да зареждат два пъти на ден – от 8.30 до 11.00 и от 14.00 до 16.30, като за целта също ще разполагат с издадени от администрацията пропуски.

Денонощен достъп до старинния квартал на Банско ще имат колите на полиция, пожарна, линейки и автомобили изпълняващи дейности по сметоизвозване и сметосъбиране.

На живеещите в квартала, които системно нарушават правилата за паркиране ще бъдат отнемани издадените им от общината пропуски. За констатирани нарушения ще бъдат налагани санкции съгласно Наредба №1 за осигуряване на обществения ред в Банско, както и по Закона за движение по пътищата. Контрол по изпълнение на заповедта е възложена на секретаря на община Банско Иван Докторов./БНР/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене