Connect with us

Таблоид

Репортаж на Топ Преса: Петричкия Ескобар се измъква от доживотна

Published

on

Тежки болести съсипват някогашния левент Ескобара

 

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога, постановени от магистратите в Гърция.

Малко след като наказанията влизат в сила, по силата на международните правни спогодби Петричкия Ескобар пожелава да ги изтърпи у нас. Мотивът му е, че е в тежко здравословно състояние и напреднала фаза на болестта на Паркинсон. Гръцките съдии уважават молбата му и така преди два месеца наркобосът е върнат в България. След стъпването му на родна земя Атанасов е изпратен в затвора в Бобов дол. Това става с решение на Окръжния съд в Благоевград, който постановява мястото, в което екстрадираният да изтърпява наложените в чужбина присъди. Само два месеца след настаняването му в пандиза Ескобара още по-рязко се поболява. Заради това е пратен на лечение в болницата към Софийския централен затвор.
С екстрадирането на Ескобара не приключват срещите му с правосъдието. За вторник, 27 октомври, в Окръжния съд в Благоевград е насрочено дело за кумулация на присъдите му от Гърция. Магистратите трябва да приравнят наложените наказания на Ескобара към българското законодателство. Според юристи е почти сигурно, че наркобосът ще се измъкне от присъда доживот. Причината за това е, че нашият Наказателен кодекс не предвижда за наркотрафик да се дават решетки до гроб. В България за този тип престъпление възможно най-тежката присъда е до 20 години затвор. При такова благоприятно развитие на сюжета за Ескобара той има пълния шанс да помирише свободата след десетина години, като се възползва от предсрочно освобождаване.

 

Къщата на Огнян Атанасов в Тополница

 

Освен доживотната присъда Ескобара е върнат у нас с още две присъди от по 10 г. за дрога, издадени от съда в Солун. Техният размер също ще бъде приравняван в съответствие с нашето законодателство по време на делото за кумулация на 27 октомври. Дори българските магистрати да ги потвърдят в същия размер, това няма да има особено значение, защото наркобосът ще трябва да излежи най-голямата. Според запознати с тежкото здравословно състояние на Ескобара и талантът му винаги да се измъква от правосъдието е под въпрос дали изобщо делото за кумулацията ще се състои във вторник.
Многократно задържаният заради трафик на големи количества дрога през последните 20 години Атанасов винаги успява да спаси кожата си. Делата му се прехвърлят от съд на съд. Преди повече от година бяха спрени заради разклатеното здраве на Ескобара.
Мафиотът от Тополница и негови авери бяха задържани през 2019 г. за трафик на близо 50 кг хероин и амфетамини. Атанасов бе пуснат заради остра психична криза в ареста, провокирана от употребата на наркотици и лекарства.
Месеци по-късно Гърция го поиска, за да го съдят за международен наркотрафик и българинът бе предаден на тамошните власти. Любопитен факт от биографията на Огнян Атанасов е, че това е втори негов престой в гръцки затвор. Ескобара успял да избяга от пандиза “Касандра” в средата на 90-те години на миналия век. Той е заключен там, за да излежи 18 години заради наркотици. Докато търпи присъдата, дърпа конците на мрежа за контрабанда на кокаин и хероин, за което всъщност е наложената му сега присъда 10 години лишаване от свобода от Апелативния съд в Солун.

 

 

С 37 диаманта духва от пандиза

 

С 37 диаманта избягал от гръцки затвор наркотрафикантът Огнян Атанасов, твърди той самият преди години. Брилянтите са инкрустирани във форма на сърце върху старинна златна дамска гривна. Ескобара купува бижуто за жена си от руски мафиот, с когото заедно търкат нарове в затвора “Касандра”. Атанасов излежава около 2 години от 18-годишната му присъда и духва от пандиза, като плаща на когото трябва. Две седмици върви пеша, докато пресече българската граница над Петрич. Прибира се при жена си и закичва ръката й с гривната. Скъпото бижу е отмъкнато от бандити, които обират дома на семейството, след като го приспиват с газ.

Advertisement
loading...

Таблоид

ВиК – Благоевград предупреждава за опасност от замръзване на водомерите

Published

on

Във връзка с настъпилото застудяване и очакваните минусови температури през следващите месеци, “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград напомня на своите потребители, че е необходимо водомерните възли и водопроводните инсталации, които са на открито, да бъдат зазимени.

Тръбите и крановете трябва да се изолират с материал, който не поемат влага. Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се обитават през зимния сезон, както и водомери, разположени в мазета и части на жилищни сгради, които не се отопляват.

Препоръчително е прозорците на съотвените помещения да се уплътнят, а вратите да се затварят плътно. Освен това, трябва да се изолират от студа водомерните шахти.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград информира, че не е препоръчително външни чешми да бъдат оставяни течащи през зимата.

Continue Reading

Таблоид

Тъжно! Ковид-19 погуби още един млад мъж в Благоевград

Published

on

КОВИД-19 погуби още един млад мъж  в Благоевград – Георги Кафеджийски. Той беше баща на две дъщери – Михаела и Ана-Мария, а съпругата му Анита е бивш пиар на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград.

“Отиде си моят, Жоро! Не можа да пребори коварната болест Ковид. Остана само светият спомен за щастливите дни, в които бяхме заедно. Никога няма да забравим добротата и обичта, с която ни даряваше. Ти беше най-добрият съпруг и баща за пример! Почивай в мир и да е светъл пътят ти! Обичаме те!”, написа тя в личния си профил.

Екипът на Топ Преса изказва съболезнования на семейството и близките.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al